Keďže u nás na divokom západe duje už niekoľko týždňov vkuse a lietať sa nedá iba keď prší, tak nás to ťahá stále na kopec. Hlavne mňa a Luďka. 
V piatok sme končili v práci o hodinku skôr a tak som o pol tretej vyrazil na Bezovec, kde už lietal Luděk. Fúkalo 8-10m/s v nárazoch cez 12m/s mierne zľava. Šumne sme lietali, striedali sa po cca 10 minútach. Občas chodili klesáky, ktoré po pár sekundách zmizli a tak to nevadilo. Mne pri jednom lete prišiel úplne zľava. Cítil som to, tak som sa rozhodol nastúpať do bezpečnej výšky a tam krúžiť kým to neprejde. Pri asi druhom prelete vo výške cca 30m nad hlavou a dobrých 50m nad jamou začal Chren klesať pod 45°uhlom dolu. Trup bol celú dobu vodorovne a model nereagoval na žiadne kormidlá. Vyzeralo to že sadne dolu na lúku, ale asi 5m pred zlomom terénu zavadil pravým krídlom o trávu, urobil vo vzduchu hodiny a ľavým krídlom sa zapichol 25-30cm do zeme. 4200g a kynetické energia dokonali svoje. Odnieslo si to krídlo. Vytiahol som druhého chrena a pokračoval v lietaní. To už dorazil aj Fero. Lietali sme do súmraku a domov som došiel o 3/4 na deväť.
V sobotu malo fúkať mierne zo severovýchodu. Hurá na kopec za Bôrom.  Opäť som vyrazil až pred treťou popoludní, bo dedino si vymyslel práce doma a na roličke. Luděk už tam bol a drel svah. Návštevou nás poctil aj Olin Vitásek a tak Luděk sa nemusel cítiť starý… Kopček ukázal svoj súťažný potenciál a lietali sme slušné rýchlosti. Opäť sme lietali až pokým sa nám nepodlamovali kolená…
V nedeľu zrána pršalo a tak som celý deň strávil v dieľni. Aj som mal chuť ísť na Bezovec, ale odolal som. Nechal som si to až na pondelok. Dnes to fúkalo opäť na kopec Za bôrom. Vyrazil som o pol štvrtej, tak som ani nikoho nevolal. Fúkalo 8m/s v nárazoch 10 mierne sprava. Fajne som si hodinku polietal a keď už začala úradovať tráva, pobalil som, dal si tabletku, kvapky do očú a tradá domov.

Toš nie len Šimo trénuje každý deň po fajronte, už to chytilo aj mňa…

 

Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2020/06/IMG-20200530-WA0003-640x361.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2020/06/IMG-20200530-WA0003-200x113.jpgLacoF3FNajnovšieKeďže u nás na divokom západe duje už niekoľko týždňov vkuse a lietať sa nedá iba keď prší, tak nás to ťahá stále na kopec. Hlavne mňa a Luďka. V piatok sme končili v práci o hodinku skôr a tak som o pol tretej vyrazil na Bezovec, kde už lietal...Svahové lietanie