Vlado preložil seriálovú súťaž na náhradný termín pre podmienky nehodné súťažného lietania. Asi jediné miesto na slovensku kde bola aká taká predpoveď na lietanie bolo Záhorie, 4m/s SSV. Tak som v piatok zavolal Dráčikovi či nepôjde so mnou. Dohodli sme sa že sa dohodneme. O hodinu zavolal, že príroda rozhodla za neho. Prívalové dažde, búrka, krúpy, vytopené pivnice… škoda. Tak som v sobotu šiel sám. Doma som sa zdržal kosením trávy a tak som vyrazil až pred pol jedenástou, v tej dobe mali byť najlepšie podmienky. Na Záhorí bolo sucho a tak s výjazdom na kopec nebol problém. Zložil som bieleho chrena a vo výborných podmienkach (4,5-7m/s) bez ovplyvňovania termikou som dal dva 15 minútové lety, naložený na 3100g. Potom som si dal obednú prestávku keď som márne obvolával Luďka aby došiel, lebo ten s Ferom naťahoval gumu v Nitre. Nakoniec som natiahol repreMiloša. Vietor začal slabnúť a ďalší let som vyložil na 2800g a keď prišiel okolo pätnástej Miloš, tak už som lietal prázdny 2350g. Miloš si zalietal zeleného Pitbulla 2 a striedali sme sa v lietaní. Občas to bolo o udržaní sa nad kopcom, občas dobrý, rýchly vzduch. Skrátka bombovali sme… Posledný let som opäť dovážil na 2800g.
Osobne som si zalietal veľmi dobre a beriem to ako výborný tréning na „súťažné podmienky“. O pol piatej som sa ešte vybral na kávu a zmrzlinu do Malaciek, kde som ukončil pekný deň.

Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2020/07/IMG_20200725_143822-481x361.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2020/07/IMG_20200725_143822-151x113.jpgLacoF3FNajnovšieVlado preložil seriálovú súťaž na náhradný termín pre podmienky nehodné súťažného lietania. Asi jediné miesto na slovensku kde bola aká taká predpoveď na lietanie bolo Záhorie, 4m/s SSV. Tak som v piatok zavolal Dráčikovi či nepôjde so mnou. Dohodli sme sa že sa dohodneme. O hodinu zavolal, že príroda...Svahové lietanie