Včera sa konala 4. tohtoročná seriálová súťaž majstovstiev Slovenska F3F. Predpoveď bola taká, že ešte v piatok som okolo obeda nevedel či ju nezruším. Nakoniec som obvolal zopár ľudí a väčšina bola za súťaž. Tak som džina vypustil z fľaše.
V sobotu ráno o deviatej sa nás na kopci zišlo 14 pilotov plus traja bázový. Nefúkalo. Tak som postavil bázy na presných 100m, natiahol dve sejftylajny, jednu pre let druhú pre pristávanie. Urobil som brífing kde som vysvetlil, že pristávanie za vymedzený priestor bude penalizovaný. Už počas brífingu sa pohla vrtuľka na merači vetra. Dobré znamenie. O desiatej už fúkalo FAI + a mohlo sa začať lietať. Prvý štart bol okolo 10:15, ale keďže sa Robovi sekol systém, Luděk dostal opravu a kolo sa začalo odznovu. Luděk si polepšil o pár sekúnd.
Rozhodol som sa, že naučím niektorých pilotov pristávať a hrozba straty bodov zabrala. Pristávalo sa, nezdržovalo sa. Až na Milošovcov a Luďka nikto nepristal na drevinách. 4 kolá ubehli ako voda a tak bola súťaž platná a následne spoplatnená podľa platného cenníka. Po krátkej prestávke sa pokračovalo s lietaním a odlietali sa ešte ďalšie 4 kolá. Prestávka prospela Robovi, lebo ten začal sádzať jednu tisícku za druhou. Nebolo to ani dobrým vzduchom, ani tým, že nerobil chyby, ale to WASABI…… aj modročierne kruhy museli ustúpiť (preháňam). Súťaž som o šestnástej ukončil, lebo podmienky sa zhoršili a merač rýchlosti  a smeru vetra protestoval stále častejšie. Možno by sa ešte jedno kolo s častými opravami odlietalo, ale bolo by to už trápenie.
Nikto nepodal protest (iba Vlado večer pri pálenke), piloti boli spokojní, že sa súťaž konala a mohli si zasúťažiť aj keď v náročných podmienkach. 
Súťaž sme tradične ukončili večerou v Pegase neďaleko Kunovskej priehrady.

Výsledky, graf…

Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2021/10/IMG_20211016_164618-640x350.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2021/10/IMG_20211016_164618-200x109.jpgLacoAkcie, súťažeF3FVčera sa konala 4. tohtoročná seriálová súťaž majstovstiev Slovenska F3F. Predpoveď bola taká, že ešte v piatok som okolo obeda nevedel či ju nezruším. Nakoniec som obvolal zopár ľudí a väčšina bola za súťaž. Tak som džina vypustil z fľaše.V sobotu ráno o deviatej sa nás na kopci zišlo...Svahové lietanie