Po rokoch čakania sa konečne uskutočnila prvá seriálová súťaž na najlepšom F3F kopci na Slovensku na Ostrom vrchu. Ako sa to má na OV robiť nám ukázal až Robo z RC letka Košice. Predpoveď počasia  bola sľubná, vietor kolmý 5-6m/s nárazy do 12m/s. Počasie sa ale s nami zahralo a do trinástej hodiny fúkalo 3-4m/s ovplyvňované to bolo častým striedaním slnka a nízkej oblačnosti. Ako niekto na kopci zo srandy utrúsil, Štefan sedí na Gúgli a pichá ihly do bábiky… Potom sa počasie umúdrilo a fúkalo až do konca 4,5-6m/s. No ani zďaleka sa nenaplnili moje predpovede, že časy nad 45 budú škrtacie…
Na kopci sa nás o 9:00 zišlo 16 + štyria bázový (Samo, Peťo, Adam a toten z Košicoch, meno dodá riatiteľ). V chladnom počasí bolo dobré, že sa mohli mládenci striedať a tak nám nezamrzli. teplota sa pohybovala okolo 10-11°C. Jó severní vítr je krutý. Po brífingu sa začalo lietať o 9:15. Prvé kolá v ťažkých podmienkach s časmi cez 50s a od siedmeho kolá už sa lietali časy pod 50s. Najrýchlejší čas 37,9 zaletel Robo v siedmom kole.
Opäť bola natiahnutá sejftylajna na pristávanie. Piloti dostali informáciu ako majú pristávať aby neskončili v rotore. Opäť sa pristávalo bez problémov. Tým, že na OV je dostatok priestoru „všade“ mohlo sa štartovať ešte počas letu pilota ktorý ukončil svoj meraný let a tým pádom kolá celkom odsýpali. Urobili sa dve krátke 10 minútové prestávky. Celkovo sa odlietalo 12 kôl. Boli sklamaný, boli šťastlivci na permanentne dobrý vzduch. Podmienky hlavne v druhej polovici súťaže boli vcelku spravodlivé a nikto extrémne neulietaval od priemerných časov v danom kole. Najsklamanejší boli asi dolnooravčania ktorí skončili na pozíciách 9, 10 a 14. Na východ putujú 1 a 4 miesto, stred obsadil 2,5,7,11 a 12 miesto. Juhozápad 3,6,8,13,15, a 16 miesto. Toľko k výsledkom ktoré sú na f3xvault. Robo tento krát nedával výsledky online, ale až cca po piatich kolách, aby nikto nemohol hovoriť, že to ovplyvňuje súťaž. 
Vyhlásenie výsledkov sa urobilo ešte na kopci a skalní zavítali na salaš pri Kunovskej priehrade kde útrata šla na vrub RC letka Košice za čo im patrí vďaka. 
Z môjho pohľadu odhliadnuc od výsledkov bola súťaž veľmi dobrá, plynulá, pípači pípali spravodlivo (aj keď Karolovi sa to nezdalo) a chladné počasie sme prebili teplým čajom a kávou.
Konec hlášení.

PS: Zápletka je na svete. Šimo ešte nemá istý titul. Musí sa spoliehať na to aby Bartok nevyhral poslednú súťaž a ak ju vyhrá tak musí nazbierať 989 bodov. Tešíme sa na Turbulátor.

Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2021/10/DSC_3638-542x361.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2021/10/DSC_3638-170x113.jpgLacoAkcie, súťažeF3FPo rokoch čakania sa konečne uskutočnila prvá seriálová súťaž na najlepšom F3F kopci na Slovensku na Ostrom vrchu. Ako sa to má na OV robiť nám ukázal až Robo z RC letka Košice. Predpoveď počasia  bola sľubná, vietor kolmý 5-6m/s nárazy do 12m/s. Počasie sa ale s nami zahralo...Svahové lietanie