Robo poslal fotku ako s partiou cestujú na Oravu. Idú skúsiť nový svah. Priznám sa, že ani ja som tam ešte nelietal.
Nebolo treba veľa a už som si pripravoval nádobíčko. Večer ešte dostal povolenie od manželky Jury a tak som sa v sobotu ráno vybral smer Aviatik. Meškal som 5 minút a už bol oheň na streche, lebo som ho skritizoval že nestál pred barákom pripravený. Vraj, že keby som prišiel na čas tak by pripravený bol…
Vyrazili sme na Oravu a 9:30 sme už parkovali pod kopcom. Bolo až prekvapivo veľa bláznov čo si ten kopec vyšľapali po svojich. My sme zvolili taktiku inú. Ako na Donovaloch. Neušetrili sme síce 30€, ale zas sme boli na vrchole bez námahy za pol hodinu. Tá lanovka bola hrozne pomalá. A to ešte pár krát zastavila kvôli zasraným monolyžistom. Na vrchole Kubínskej hole bolo nádherne. Panoráme a slniečko vymazali všetku nasranosť. Nádherné výhľady na Oravu a okolie, slnko doslova pálilo cez okuliare.
Tak sme hneď s Jurym vyskúšali miestny kopec a podmienky. Nefúkalo veľa, ale lietalo sa parádne. Asi po hodine sa nám podarilo nájsť zblúdilého šaľeného maďara z Košicoch. Ta v bufete a hneď bol zajden zadva. Čaj sme mali s domácou pálenkou, ale Robo objednal dajakú čučoriedkovú babskú žbrndu. Po čajovaní sme sa opäť vybrali na vrchol.
V krásnom počasí sme lietali asi do dvanástej keď kopec za pár minút zmizol v nízkej oblačnosti. Poviem vám na vrchu nebolo ani na zem vidieť a tak sa veľmi zhoršili podmienky. Nezastavila nás ani nulová viditeľnosť a dali sme ešte zopár štartov. Bolo to náročné lebo nový sneh nedržal a začali sa tvoriť bubny. Ja som to zhruba o jednej vzdal, lebo nohy od toľkého lietania po kopci vypovedali poslušnosť. Bezpečne som zletel dolu do bufetu pod kopcom, dal som si kávu a smažák s hranolkami a keď dorazili Robo s Jurym tak sme ešte počajovali. Teda ja som mal iba nízkoenergetický čaj, lebo som šoféroval.
Po dvoch rokoch dobrý tréning. Moje telo už potrebovalo dostať záhul. Už sa teším ako budúci týždeň obnovíme tradíciu nočných svahov na Kysuciach.

Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2022/01/IMG_20220129_100917-481x361.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2022/01/IMG_20220129_100917-151x113.jpgLacoNajnovšieRobo poslal fotku ako s partiou cestujú na Oravu. Idú skúsiť nový svah. Priznám sa, že ani ja som tam ešte nelietal.Nebolo treba veľa a už som si pripravoval nádobíčko. Večer ešte dostal povolenie od manželky Jury a tak som sa v sobotu ráno vybral smer Aviatik. Meškal som...Svahové lietanie