Dnes sme strávili perfektnú efkársku nedeľu na najlepšom svahu vo vesmíre a priľahlom okolí.
My rozumej ja, Fero, Ivan a Miro. Včera večer sme sa dohodli, že sa dohodneme. Tak aj bolo, iba Ludvík XII nedvíhal telefón a môže si búchať hlavu o stenu. Podľa predpovede to vyzeralo na Ostrý vrch, alebo prezitentský kopec. Ja som vyrazil o hodinu skôr, aby som preskúmal situáciu. Cesta na kopec bola blatistá, ale tráva okolo suchá a tak som bez sebe menších problémov pristál na mieste. Teplota bola 6°C a vietor som odhadol na 3kg. Chybááá. Tak som po prvom lete dovážil na 3,5kg a tak to zostalo po celý čas. Bolo rozhodnuté, informáciu som poslal ďalej. Pokým došli mládenci od a z hlavnej dediny som dal 3 lety po 10 minút. Podmienky boli na parádu. Slnko občas zatienili mračná a chvíľu aj poletoval sneh. Asi 10 vločiek v troch radoch. Z južnej aj severnej strany sa prevalili tmavšie mračná a tak pri Trenčíne i v Piešťanoch spŕchlo. Tam sme ale našťastie nelietali. Po trinástej sa slnko usadilo nad kopcom na dlhšiu dobu a teplota stúpla na 8°C. V závetrí za kríkmi a autom bola slnečná idylka a dalo sa klábosiť do večera.
Ale späť k lietaniu. No na booomby, a všetci tí, čo som ich volal  a neprišli sú si sami sebe na vine. Občas každý kúpil aj „studený“ vzduch ale inak Ostrý fungoval na jedničku. Škoda, že takéto podmienky nikdy nebudú na seriálovej či inej súťaži. Striedali sme sa po 10 minútach, iba František sa vo víre udalostí občas pozabudol, lebo no nevyuži to… Ja som celkovo odlietal 8 štartov do 16tej hodiny, kedy vypovedala baterka v časomiere poslušnosť a tak som zbalil kamery, model a vybral sa domov. Mládenci tam ešte zostali bo to ta najľepša zabava.
Fakt môžete banovať.

 

Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2022/04/IMG_20220410_140653-482x361.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2022/04/IMG_20220410_140653-151x113.jpgLacoF3FNajnovšieDnes sme strávili perfektnú efkársku nedeľu na najlepšom svahu vo vesmíre a priľahlom okolí.My rozumej ja, Fero, Ivan a Miro. Včera večer sme sa dohodli, že sa dohodneme. Tak aj bolo, iba Ludvík XII nedvíhal telefón a môže si búchať hlavu o stenu. Podľa predpovede to vyzeralo na Ostrý...Svahové lietanie