Severní vítr je krutý. Taká bola predpoveď na sobotu 16.Apríla. Teplota 10°C a vietor 8m/s s nárazmi do 20m/s SSV, teda nedôstojné súťažné podmienky. Malo to byť mierne asi 20° zľava. Skutočnosť bola ale taká, že vietor fúkal stabilne 10 -15m/s takmer kolmo. Letové časy boli ovplyvňované termikou, ktorá funguje aj pod mrakmi. 
Súťaže sa zúčastnilo 17 pilotov. Dvaja Fíni, traja Rakúšania a 12 miestnych. Prvé 3 kolá sa odlietali ešte pred dvanástou a po nich som urobil 20 minútovú prestávku, ktorá trvala 3/4 hodinu. Pocitová teplota bola na bode mrazu. Na poludnie ale začalo vykúkať slnko a tak sa lietanie stalo príjemnejším. Na bázach bez pohybu to bolo o niečo horšie.
Čo sa týka báz, mrzí ma, že nie všetci piloti boli ochotní striedať svojich kolegov. Toto budem musieť do budúcna poriešiť a salámisti si asi budú musieť priplatiť.
Čo sa týka lietania, tak sa lietali v drvivej väčšine časy so štvorkou na začiatku. Časy pod 40 už boli s podporou „čistej svahoviny“. Najrýchlejší let 33,33s dosiahol majster sveta František a bolo to iba slabou náplasťou na to, že v polovici svojich letov si musel vyžrať príkoria prírody. Časov pod 40s bolo 18. Ľubo Ivan mal včera opäť svoj deň a na zlé podmienky si nemôže sťažovať. Ešte viac dobroty si vyžral večný víťaz Marko Alho. Ten musí mať vo vrecku magnet na bubliny a v podstate u neho zlé podmienky boli také, ako u väčšiny pilotov tie lepšie. Nijako nechcem znižovať kvalitu jeho pilotáže, pretože využil všetko čo sa dalo, ale v podmienkach kedy sa môžete v zatáčke oprieť o vzduch sa predsa len lieta jednoduchšie. Počas súťaže bolo aj niekoľko poškodení modelov a najrýchlejšie si svoje modely minul Leo Moser, ten by mohol konkurovať aj Rudymu. Totálny rozklad modelu predviedol Miloš Hudcovič, ktorý v danom lete atakoval rekordný čas, ale chybička se vloudila. Svoj rekord 38,91 si zaletel aj Peter Ondrejka, ale tvrdí, že ho to do ďalšej činnosti nenakopne. Škoda.
Súťaž napriek chladu hodnotím kladne, lebo málokedy máme možnosť merať časy v takom vetre.
Vyhodnotenie sa konalo na kolibe v Senici, ktorého sa tradične nezúčastnil repreMiloš, s ním sa viezol aj poldaMiloš, lebo si nevylietal bedňu a on si chodí iba pre poháre.
Konec hlášení.
Výsledky:

Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2022/04/IMG_20220416_152745-481x361.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2022/04/IMG_20220416_152745-151x113.jpgLacoAkcie, súťažeF3FSeverní vítr je krutý. Taká bola predpoveď na sobotu 16.Apríla. Teplota 10°C a vietor 8m/s s nárazmi do 20m/s SSV, teda nedôstojné súťažné podmienky. Malo to byť mierne asi 20° zľava. Skutočnosť bola ale taká, že vietor fúkal stabilne 10 -15m/s takmer kolmo. Letové časy boli ovplyvňované termikou, ktorá...Svahové lietanie