Článok doplnený o Luďkov pohľad na sobotu a nedeľu.

Predpoveď počasia dlhodobo nasvedčovala tomu, že „nic nebude“. Veliteľ z Košicoch ale zavelil že ideme, bo Česi majú barel vína zo Slovinska, tak inej možnosti ako poslúchnuť nebolo.
O 6:00 bol zraz na káve u nás na pumpe. O hodinu a pol už sme boli na Braunsbergu, kde bivakoval od štvrtku Dan s Filipom. Postupne dorazili aj ostatní účastníci zájazdu. Za Čechov dorazil ešte Jirka Souček, Tomáš Winkler, Radek Plch a Richard Kohl. Zo Slovákov Luděk, Fero, Lubo Ivan a repreMiloš. Z Poľska prišiel iba Marcin Obrusnik a Pawel Borkowic… Ráno prebehol brífing s očakávaným výsledkom. Zlé podmienky odklad na jedenástu, štrnástu… na sobotu.
Už okolo dvanástej sme u Čechov založili základný tábor a Radek vytiahol Slovinské biele.  Ja som ešte stihol zbehnúť z kopca dolu do Billy a Lidlu na grilovacie klobásy a iné poživatiny. V dobrej nálade sme poohovárali všetkých čo tam neboli a postupne sme víno zlikvidovali. Prišla na rad vôňa domova, obľúbené destiláty. To už k zábave prispel aj Martin Ziegler, doniesol basu piva a za igelitku flaštičiek jégermajstra bo pálenka bola nad jeho level. Mládenci vytiahli Aluly a nastal neúprostný kombat. Nie žeby svah nosil, ale každý hod vydal na niekoľko otočiek a tak sa bojovalo. Ja a Richard (nemýlim li se) sme grilovali na drevenom uhlí. Ja klobásy a Česy mali prichystané flákoty. To už sa začalo stmievať, kombat skončil a čo sa stalo v piatok večer na Braunsbergu zostane na Braunsbergu… Kto chce vedieť a zažiť musí chodiť na súťaže.
V sobotu ráno dorazil generálny riaditeľ súťaže a bláboli nezmysly o počasí. V hmle začali stavať bázy na SZ svahu a čakalo sa na zázrak. Fúkla severovýchod až sever rýchlosťou 0-1m/s. Mňa to prestalo baviť o dvanástej, rozlúčil som sa a tradá domov cez Malacky. Ďalšie informácie mám už iba sprostredkovane.
Usporiadateľ navrhol pilotom, že ak dajú po 5€ tak oni doplatia zvyšok a dajú doviezť pizzu. Od 39 pilotov vybrali štartovné po 70€ (2730€) a vôbec im nebolo kokotno vypýtať si ešte na Pizzu… Potom tlačili na pílu a cca o šestnástej odštartovali prvé kolo za veľmi slabých podmienok. Veď treba mať argument prečo si ponechať štartovné… S rôznymi problémami odlietalo cca 10 pilotov až odštartoval David Starý a ten dostal po dvoch preletoch z doposiaľ nezistených príčin opravu. Nastalo prerušenie kola na 15 minút a nakoniec k zrušeniu kola. Pokračovať chcú zajtra ráno o desiatej a odlietať so zbytkom pilotov aspoň 4 kolá, aby bola súťaž platná.
Predpoveď na nedeľu nie je o nič lepšia ako bola na piatok či sobotu. Takže usporiadateľovi držím palce nech mu to vyjde. Nikdy nehovor nikdy, ale za mňa Braunsberg už nie.
O nedeľnom zápolení snáď napíše Luděk, alebo Fero. Rád to zverejním.

Pokračovanie BRAUNSBERG 2022.
Bez toho, aby som pridal niečo k piatku, popis zahájim sobotou o 12,00 hod, kedy sa definitívne rozhodol Laco vyraziť z Rakús smerom do Trenčína.
Po obede nasledovali Laca ešte niektorí účastníci a konečne sa nechal počuť organizátor, „Dnes v sobotu odlietame 2 kolá a zajtra v nedeľu ďalšie dve“ napriek tomu, že už v piatok pri hlavnom brífingu ohlásil, že sa v nedeľu lietať nebude.
Bázy postavili na severnej strane kopca ( za stromy ) s orientáciou viac vpravo než býva zvykom. Napravo v trase letu je taká podkova zo stromov a pravá báza sa musela vylietavať pomerne do výškovej točky – inak náraz do zelene.
Prvé sobotňajšie kolo sa zahájilo niečo po 16,00 hod. Z Hannesa urobili predletca a takmer to nedopadlo dobre. Smer vetra sa neustále menil hlavne na SV ako aj sila vetra kolísala okolo 2 až 4 m/s. Ako býva zvykom vylosovalo sa poradové číslo prvého pilota a padlo to na č.31- Filip Kalenský. Prvý z nášho tímu letel č.43 – Ľubo. Tomu po výlete z bázy A pískli 2x, takže čas strávený za bázou na stúpanie sa mu počítal do letu – ani radšej nehovorím koľko zaletel. Druhý z nás bol na rade č.1 – Robo. Ten to zvládol zo cťou až na posledné dva prelety, kedy už nefúkalo a pri poslednej točku na bázy A vpravo preletel stromy 10 cm nad zeleňou ( mal šťastie ). Za zmienku stojí aj udalosť, že č.3 – Dan Vltavský pri prvom vletení do bázy A zachytil strom, ustál to a výrazne spomalil, napriek tomu statočne dolietal. Keď odlietalo cca 10 pilotov (traja dostali opravu) bola vyhlásená prestávka na 15 minút a zhruba po 17,00 hod organizátor zrušil kolo a ukončil sobotňajšie trápenie s tým , že sa pokračuje v nedeľu o 9,30 hod. Až neskutočné bolo, že nikto v sobotu podvečer nehavaroval a nikto nezrušil model, i keď niektorí boli tomu celkom blízko.

Predpoveď na nedeľu opätovne totálna nula. Pilotov na nedeľu opäť ubudlo. Ešte v sobotu večer odišli Česi, Slovinci, Poliaci a tiež to vzdali niektorí z nášho tímu a tiež Rakúšania. Za tri dni čakania sme prakticky už všetkých ohovorili a chodili sme okolo seba ako nemé múmie. O 12,00 hod došlo k vyhláseniu, že súťaž v „čakaní“ je ukončená. Svah sa vyprázdnil a konečne sme na ňom ostali ja, Ľubo a Fero. Fero lietal s ERES a ja s Ľubom sme si urobili po jednom termickom skoku na severnej strane.

Ozajstná katastrofa, ale aj tak môže dopadnúť súťaž F3F, keď nie sú podmienky a organizátor stále sníva ………………….

Malá štatistika :
50 pilotov – oficiálne prihlásených do súťaže
39 pilotov – zaplatilo štartovné 70€
37 pilotov – nastúpilo v piatok ráno na oficiálne zahájenie súťaže
28 pilotov – nastúpilo v sobotu na súťaž
18 pilotov – nastúpilo v nedeľu na súťaž

PO TROCH DŇOCH ČAKANIA SÚŤAŽ ZRUŠENÁ !!!!! LETU ZDAR !!!!! 
Luděk
Františkov postreh

Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2022/05/IMG_20220506_084050-640x361.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2022/05/IMG_20220506_084050-200x113.jpgLacoAkcie, súťažeF3FČlánok doplnený o Luďkov pohľad na sobotu a nedeľu. Predpoveď počasia dlhodobo nasvedčovala tomu, že 'nic nebude'. Veliteľ z Košicoch ale zavelil že ideme, bo Česi majú barel vína zo Slovinska, tak inej možnosti ako poslúchnuť nebolo. O 6:00 bol zraz na káve u nás na pumpe. O hodinu a pol...Svahové lietanie