Pôvodne som chcel napísať iba 2 vety, ale ja to neviem…
Prvá tohtoročná súťaž seriálu MaSR F3F 2022 sa konala na Ostrom vrchu. Už v čase rozhodnutia o konaní nemala vôbec dobrú predpoveď počasia a viac menej ma rozhodnutie riaditeľa prekvapilo. Až do piatkovej polnoci som sa rozhodoval medzi tréningom v Poľsku a súťažou. Janek mi ale do polnoci neodpovedal a tak som šiel spať s tým, že ráno pôjdem variť kávu a hádzať modely na ostro tupý.
Bájnosť tohto kopca v slabých podmienkach si prišiel osobne pozrieť majiteľ Gugla Pišta Andoga. Napriek všetkému čo dnes na kopci zažil bol s kopcom a prostredím spokojný.
Po rannom brífingu pred desiatou sa rozhodlo, že počkáme na lepšie podmienky. Začalo sa lietať pred dvanástou a prvé nekonečné kolo potvrdilo, že dnes to bude bublinársky deň. Niekto 50 iný 70. V tomto duchu to pokračovalo celé tri kolá kedy som zaknihoval čas 94,35. Oprava nebola a tak po tomto výkone prišlo prerušenie kola asi na 15-20 minút. Škrtačka bola na svete a od tejto chvíle som si nemohol dovoliť chybu. V ostatných kolách som nemal nijako oslnivý  vzduch, ale nemal ani totálne sra….ky. Bojoval som s tým čo prišlo. Neurobil som počas celej súťaže žiadnu chybu a to ma vynieslo do popredia.
Najväčšiu škvrnu na celej súťaži zanechalo zariadenie na meranie smeru a rýchlosti vetra, ktoré bolo viac nepresné ako presné a tak došlo aj na ručné meranie. Pár upípnutí mali aj bázový, ale oni nie sú stroje a chybky na bázach robia aj piloti, ktorí sa striedajú na bázach pri verejných súťažia. Kto je bez viny hoďte kameňom… Posledné 3 kolá sa odlietali v celkom dobrých podmienkach (vzhľadom na predpoveď), vietor sa ustálil medzi 4 a 5m/s a pri troške termiky sa lietali časy blížiace sa štyridsiatke. Nie všetci však dokázali bubliny využiť. Bublinár dňa bol Luděk, ktorého 3 bubliny v posledných troch kolách vyniesli prekvapivo (pre mňa) na prvé miesto. Zaletel najrýchlejšie kolo s časom 39,62s. Hlasovalo sa aj o odlietaní 8. posledného kola po časovom limite 17:00. Luděk, keďže sa bál že ho niekto prelieta, využil právo veta a šlo sa baliť fidlátka do áut. 
Výsledky sa vyhlásili bez riaditeľa súťaže (opäť prekvapivo) v zastúpení Milošom Kromholcom  na salaši pri Kunovskej priehrade . Súťaž bola veľmi vyrovnaná a pri troche šťastia mohol byť na bedni hocikto z prvej desiatky. Súťaž odlietalo 17 pilotov. Nikto nič nepoškodil, nikto nevešal model na stromy a kríky aj keď zopár liznutí bolo. V družnej zábave sme sa dopracovali k zotmeniu a nastal čas na lúčenie. Dúfajme že iba na týždeň, bo o týždeň riaditeľuje Bobika. Miesto činu zatiaľ neznáme.
Výsledky, graf

Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2022/05/IMG_20220514_190020-450x361.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2022/05/IMG_20220514_190020-141x113.jpgLacoAkcie, súťažeF3FPôvodne som chcel napísať iba 2 vety, ale ja to neviem...Prvá tohtoročná súťaž seriálu MaSR F3F 2022 sa konala na Ostrom vrchu. Už v čase rozhodnutia o konaní nemala vôbec dobrú predpoveď počasia a viac menej ma rozhodnutie riaditeľa prekvapilo. Až do piatkovej polnoci som sa rozhodoval medzi tréningom...Svahové lietanie