V sobotu 11. Júna usporiadal Rudy Košickú súťaž na svahu pri obci Chmeľov na ďalekom východe.
Predpoveď bola sľubná a tá sa aj naplnila. Rudy mal spočiatku organizačné problémy ohľadom prihlasovania – neprihlasovania, ale nakoniec sa všetko vyriešilo. Prihlásených bolo 14 pilotov a súťaže sa zúčastnilo 10. Dve najväčšie esá Robo a Fero chýbali.
Súťažné lety začali pred desiatou. Dobrou organizáciou štartov a pristávaní boli kolá veľmi rýchle a už pred obednou prestávkou sme mali odlietaných 7 kôl. Spočiatku sa najviac darilo Vladovi Šimovi a do prestávky viedol. To už som ho ale začal sťahovať. Ugriloval som klobásy a krídelká a s plnými bruchami sme začali lietať ďalšie kolá. Mne sa s plným žalúdkom lietalo lepšie a tak sa mi podarilo dobehnúť a predbehnúť a štandartnými výkonmi som si to udržal až do konca. Počasie bolo ku všetkým spravodlivé a neboli žiadne termické úlety. V každom kole bolo veľa deväťstovkových a osemstovkových letov. Súťaž odsýpala a 15 „propozičných“ kôl sa odlietalo rýchlo a tak sa na krátkom brífingu odsúhlasilo ešte jedno kolo. Podmienky boli aj po ukončení súťaže výborné a Vlado by ešte vydržal súťažiť do tmy.
Rudy ale súťaž ukončil, Robo na diaľku z výpočtového strediska doplnil výsledky ostatných 9 kôl a šlo sa na vyhlásenie výsledkov. Rudy si pre seba vyrobil zemiakovú cenu, tretí po využití dobrého vzduchu skončil Miloš polda Hudcovič, druhý a smutný bol Vlado Šimo a ja som po prvý krát vyhral súťaž seriálu MaSR F3F. Ušiel sa mi aj pohár za najrýchleší čas 41,74s.
Sláva víťazom a česť porazeným.
Výskedky sú na f3xvault.

 

Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2022/06/IMG_20220611_162928-481x361.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2022/06/IMG_20220611_162928-151x113.jpgLacoAkcie, súťažeF3FV sobotu 11. Júna usporiadal Rudy Košickú súťaž na svahu pri obci Chmeľov na ďalekom východe.Predpoveď bola sľubná a tá sa aj naplnila. Rudy mal spočiatku organizačné problémy ohľadom prihlasovania - neprihlasovania, ale nakoniec sa všetko vyriešilo. Prihlásených bolo 14 pilotov a súťaže sa zúčastnilo 10. Dve najväčšie esá...Svahové lietanie