Tento víkend sme mali byť s Rudym na súťaži pri Jelenej Góre, ale Matýsek sa posral a preložil súťaž na neurčito, lebo vraj nebude fúkať. Samozrejme fúkalo… Stačilo súťaž preložiť na iné miesto.
Keďže bola súťaž pasé, tak som sa s Marcinom dohodol, že vyskúšame jeho haldu. Lietal som už južnú stranu za komínmi, ale východnú ešte nie. Predpoveď bola 5-6m mierne zľava a tak aj bolo akurát rýchlosť vetra oscilovala okolo 8m/s, teplota 18-19°C.
V sobotu ráno som vyrazil tesne po siedmej smer Frýdek, Ostrava, Laziska aby som stál pod haldou tesne pred desiatou. Pokým som sa zbalil prešlo 20 minút a výšľap najstrmšou cestou trval ďalších 25 minút. Nabudúce budem múdrejší a pôjdem cestou dokola kde je mierny sklon a cca kilometer sa dá zvládnuť za polovičný čas. Rozložil som kamery na bázy a začal som lietať. To už mal Marcin odlietaných asi 5 letov.
Vietor spočiatku fúkal cez 8m/s a tak som naložil 4kg čo bolo optimum, Marcin lietal s fricom VI naloženým na 3,5kg lebo že ten nemá rád balast. Asi po hodine a pol vietor zoslabol a osciloval medzi 6-8m/s. To som vytiahol EVO a naložil na 3,6kg. Samozrejme som hneď chytil bublinu a myslel si že to boh vie ako lieta, no na bomby. V ďalších letoch ale prišli iné vzduchy a nabomby už neboli také časté. Napriek tomu si ale myslím, že EVO konkrétne na Halde, bolo obratnejšie ako sériové Wasabi. Tento tréning beriem ako výbornú skúsenosť. Na takýchto svahoch sa lieta trochu inak ako na našich hornatých svahoch. Chce to trochu doladiť nastavenia modelu a trochu iný štýl lietania. 
Lietali sme do šestnástej a keďže pocitová teplota sa blížila k desiatke tak sme to pomaly začali baliť. Na parkovisku pod kopcom som ešte splatil starý dlh, odovzdal prezenta po sedemnástej som sa pobral domov.
Štace to bola pjekná, škoda že nás nebolo viac, lebo takto som musel stále lietať a to ma nebaví. Rád sa aj pozerám…
Konec hlášení.

Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2022/09/IMG_20220903_121527-542x361.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2022/09/IMG_20220903_121527-170x113.jpgLacoF3FNajnovšieTento víkend sme mali byť s Rudym na súťaži pri Jelenej Góre, ale Matýsek sa posral a preložil súťaž na neurčito, lebo vraj nebude fúkať. Samozrejme fúkalo... Stačilo súťaž preložiť na iné miesto.Keďže bola súťaž pasé, tak som sa s Marcinom dohodol, že vyskúšame jeho haldu. Lietal som už...Svahové lietanie