Pondelková obhliadka terénu pod Ostrým vrchom a následný dážď ma odradil od turistiky v utorok a keďže sa ani nikto na dobrodružstvo so mnou neprihlásil tak prišiel na rad plán B. Každý by mal mať plán B a ja som mal v zálohe klifík pri jazierku. Aj keď to je kúsok za hranicami v Poľsku. Bol som dohodnutý s Janekom, že ak zvolím plán B tak ma príde podporiť. On by tam aj tak lietal, lebo to má za humnom.
Auto som nabalil ešte v pondelok večer a keďže som ani na toto dobrodružstvo nenašiel spriaznenú dušu, vyrazil som v utorok ráno. Teplota bola +6°C až po Čadcu. Hore na hraničnom kopci bolo +4°C, ale dolu pod kopcom na poľskej strane už len +1°C. Cestou k jazierku sa to držalo na +3°C a na mieste činu +4-+5°C. Vietor mierne zľava (do 10°) fúkal 8m/s s nárazmi do 12m/s.
Janek bol na kopci už od ôsmej ráno.
Naložil som model na 4kg a šup do vzduchu. Hrana nosila náramne napriek miernemu bočnému vetru. Napriek silnému vetru a nízkej teplote sa lietalo dobre, lebo za hranou bolo takmer bezvetrie a v mieste kde som stál pri riadení modelu fúkalo tak od pol pása hore a tak pršteky neomŕzali. Pocitovo bolo oveľa teplejšie ako pri rovnakej teplote pri poslednom tréningu na Turbulátore. Čajovať som chodil do auta, zaparkovaného 50m od miesta lietania.
Zalietal som si do sýtosti a je len na škodu, že také jazierko nemáme aj my doma za „humnami“… Cestou domov som si dotankoval benzín, ceny v Poľsku sú porovnateľné s tými u nás (1,4€ na kopaniciach a 1,5€ na diaľnici). Vo vykúrenom aute sa mi začalo driemať tak aj pol hodinová prestávka bola.
V piatok varia Haluškovci v Ružomberku kapustnicu, ale v sobotu to vyzerá sľubne na silvestrovské zatváranie kopca na Turbulátore a hneď na Nový rok sa tam bude aj otvárať.
Konec hlášení.

Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2022/12/IMG_20221227_114749-640x361.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2022/12/IMG_20221227_114749-200x113.jpgLacoF3FNajnovšiePondelková obhliadka terénu pod Ostrým vrchom a následný dážď ma odradil od turistiky v utorok a keďže sa ani nikto na dobrodružstvo so mnou neprihlásil tak prišiel na rad plán B. Každý by mal mať plán B a ja som mal v zálohe klifík pri jazierku. Aj keď to...Svahové lietanie