Sezóna skončila, ale trénovať sa musí… Predpoveď vetra na nedeľu bola viac než dobrá, slabšie to bolo s teplotou. Tá sa držala na +5°C. Najskôr som si myslel, že iba mne šibe a budem mrznúť sám, ale podporil ma Miro. Dr. Chocholoušek má prácu na dvoch… Ja som došiel na Turbulátor o 10:15 a Miro chvíľu po mne. Postavil som Brellu proti vetru a začali sme lietať. Spočiatku fúkalo 5-6m/s s nárazmi a fúkalo skoro kolmo. Naložil som na 3,6kg. Mirovi som skazil jeho optimistický odhad a z pôvodných 2,6kg to doložil na 3,2kg. Asi po hodine sa oblačnosť začala pretrhávať, vietor začal fúkať asi 30-45° zľava, zosilnel a hlavne „zhustol“. Napriek tomu, že fúkalo zľava dávali veľmi slušne obe „bázy“ a začali sme podstatne zrýchľovať. Nepamätám si kedy som takto rýchlo lietal na Turbulátore a dokonca som polemizoval s myšlienkou, že aj na bájnom Ostrom som asi nikdy rýchlejšie nelietal. Teda asi áno, ale s minimálnym rozdielom ak vôbec.
Za Brellou bolo síce znesiteľne, ale s pribúdajúcim časom sa telo ochladzovalo a nestíhal ho zohriať ani horúci čaj z termosky. Po troch hodinách sme to zabalili a vybrali sa vypeckovať autá na 25°C. Aj sedačke som dal zabrať až ma chrbát pálil.
Napriek zime to bola pjekná štace a s lietaním som maximálne spokojný. Miro tiež nenadával a popod fúz vyzeral tiež spokojne. Konec hlášení.

Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2022/12/IMG_20221204_124510-640x361.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2022/12/IMG_20221204_124510-200x113.jpgLacoF3FNajnovšieSezóna skončila, ale trénovať sa musí... Predpoveď vetra na nedeľu bola viac než dobrá, slabšie to bolo s teplotou. Tá sa držala na +5°C. Najskôr som si myslel, že iba mne šibe a budem mrznúť sám, ale podporil ma Miro. Dr. Chocholoušek má prácu na dvoch... Ja som došiel...Svahové lietanie