Odlietala sa v poradí druhá súťaž Záhoráckeho seriálu.
Predpoveď počasia na sobotu bola takmer ideálna. Teplota, sila aj smer vetra. V piatok večer jemne spŕchlo, teda aspoň cesta bola vlhká, do rána chmárky odišli a ja som sa prebudil pred šiestou do slnečného rána. Nakŕmil som somára, ponakladal som všetko potrebné do auta, zastavil sa na rannej kávičke a tradá smer Myjavské kopanice. Proti zvyklostiam som po poloprázdnej diaľnici tempomatoval 140 a aj po okreskách som švihal vo všetkej počestnosti. Na Ostrom som bol takmer prvý, len paščekári na offroade ma predbehli. Príjazdová cesta po lúke bola suchá, takže ani v týchto končinách toho veľmi nespadlo. Pred príjazdom ostatných účastníkov som nainštaloval bázy a meracie zariadenie. O 9:40 prebehol krátky brífing a o 15 minút sa začalo súťažiť. Súťaže sa zúčastnilo všetkých 11 prihlásených. Napriek túžbam niektorých fúkalo kolmo na kopec, nepršalo a teda ani gumáky nebolo treba, sila vetra 6m/s+ nárazy 10m/s. Naložil som na 3550g a keďže vietor silnel tak som po pár kolách pridal na 3850g čo už bolo OK. Vietor bol ale nezvykle turbulentný a ľahký model vo štvrtom kole ma stál lepší výsledok. Turbulencie robili problémy menej vylietaným pilotom a tých to stálo dajaké tie škrabance na modeloch. Modely oberalo z kríčkov hneď niekoľko pilotov. Ľahký atak kríku na pravej báze predviedol aj najlepší pilot Fero, ale toho to nestálo ani čas ani škrabanec. František lietal tak, ako keby turbulencie vôbec nemal a bol za to po zásluhe potrestaný.
Na brífingu som povedal, že sa odlieta buďto maximálne 15 kôl, alebo konečný čas bude 16:30. Vyšlo to presne tak, že sme splnili oboje. Napriek hodinovej obetnej prestávke a prestojom počas lietania, lebo furt sa na niekoho čakalo. Napriek tomu, že každý dostal štartovú listinu bolo veľa prekvapených, že letia oni, teraz a to vážne?
Súťaž sa odlietala za pekného slnečného počasia, vietor doprial každému a preveril všetkých. Na sobotnej idylke zanechalo škvrnu iba zopár menších či väčších škrabancov na modeloch.
Neľútostný boj o fľašku liečiva kedy som stále naháňal líšku za chvost vyhral po zásluhe František. Včera mal svoj deň a až na jednu seknutú bázu lietal učebnicovo. Ja som naopak svoj deň nemal a robil som chyby v každom kole. Možno pre niekoho malé, ale boli tam a stálo ma to čas.
Veľmi dobre lietal Alfred, čerstvý 77 (zaplatil jednu rundu) a umiestnil sa na treťom mieste. Štvrtý skončil Dráčik. Umiestnenie veľmi dobré a určite ho to teší, mňa ale neteší, že v dobrých podmienkach permanentne zalietaval bázu A tak o 30m a bázu B o 10m. Samozrejme ani trajektória letu nebola vyžehlená. Oproti minulotýždňovej súťaži to bolo markantné zlepšenie. Dobre lietajúci PoldaMiloš doplatil na nedostatok súťažného náradia a neskončil na bedni. Jeho kolega RepreMiloš dokázal podliezť svoj tieň. Zbytok lietal v hraniciach svojich tréningových hodín.
Vyhodnotenie prebehlo na salaši na Kunovskej priehrade. Bola super atmosféra a dobre sme sa bavili.
Ďalšia pjekná štace.
Bolo zaletených 14 časov pod 40, 100 časov pod 50 a iba 39 časov nad 50, čo značí, že podmienky boli dosť spravodlivé.
Kompletné výsledky:

Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2023/03/IMG-20230325-WA0040-640x361.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2023/03/IMG-20230325-WA0040-200x113.jpgLacoAkcie, súťažeF3FOdlietala sa v poradí druhá súťaž Záhoráckeho seriálu.Predpoveď počasia na sobotu bola takmer ideálna. Teplota, sila aj smer vetra. V piatok večer jemne spŕchlo, teda aspoň cesta bola vlhká, do rána chmárky odišli a ja som sa prebudil pred šiestou do slnečného rána. Nakŕmil som somára, ponakladal som všetko...Svahové lietanie