Na tohtoročnú medzinárodnú súťaž Raná Open sme sa vybrali v trojici Robo, Rudy a ja a sólo išiel Zdeno.
Predpoveď počasia nebola 2x vábivá, ale riskli sme to ako minulý rok do Slovinska. Oplatilo sa.
Na Mostecko sme dorazili už vo štvrtok podvečer, tesne pred príchodom dažďa. Najskôr sme si dali po pivku v Skleníku pod Ranou a potom sme sa šli ubytovať do 10km vzdialeného privátu. Ubytovanie bolo na jedničku a tak sme si mohli dať na privítanie „zajden“. Spať sme šli pred polnocou. Ja som si dal drzý plán skončiť v prvej desiatke…
V piatok ráno o 9:00 prebehol brífing kde nám oznámili bojový plán. Šli sme na kopec Vinice nad dedinou Bečov. Po rozložení na mieste sa dostavili očakávané prehánky, ktoré s prestávkami pretrvávali do trinástej hodiny. Potom sa oblačnosť roztrhala a mohli sme začať lietať. Robo začínal ako prvý a tak doplatil na slabé podmienky, ktoré sa postupne zlepšovali a tak si vyrobil škrtačku ako aj ďalšia cc tretina štartového poľa. Ja som naopak končil kolo a zaletel som slušných 952b. Nakoniec sa odlietali 4 kolá a na privát sme šli s prekvapujúcimi výsledkami. Robo prvý, ja tretí, Zdeno deviaty a Rudy 25. Nie, to nebol 1. Apríl, ešte stále bol Marec. 
V sobotu sa šlo na rovnaký kopec, tento krát bez dažďa, ale tento krát podmienky s termikou a veľmi premenlivé. Vietor fúkal na 3,5 kila, ale menil sa smer podľa termických závanov.  Bohovia kopca tento krát  dopriali Zdenovi a trochu aj Rudimu, ale ja s Robom sme sa trochu prepadli. Robo si zaletel svoju prvú tisícku na medzinárodnej súťaži a pridal aj druhú a prvú tisícku zaletel aj Zdeno a aj ja po celodennom trápení. Tá ma nakoniec udržala na šiestom mieste. Zdeno končil deň ako piaty, Robo ako deviaty a Rudy si polepšil do prvej dvadsiatky. Snová súťaž pokračovala.
V sobotu večer sa konal „banket“ v klubovni letiska Raná. Guláš, švédske stoly, pivo, nealko… vydržali sme takmer do úplného konca.
Po prezeraní úspešných výsledkov sme ani nechceli aby sa v nedeľu pokračovalo. Usporiadateľ bol ale proti a tak sme okolo desiatej dorazili na Písečný vrch. Teplota klesla na 5°C a severák znižoval pocitovú teplotu. Začalo sa lietať a ja s Robom sme zaleteli časy 55s čo bola do letu posledného pilota tisícka. Posledný letel ale Pišta Fraundorfer (celkový víťaz) a ten vo výborných podmienkach zaletel 51 a z tisícok sme mali 940ky. Aj tak som sa vyšvihol na 4 miesto a Robo tesne pod mňa. Druhý a celkovo posledný let bol pre mňa pohromou, lebo J.Pávek ml. predo mnou zaletel tisícku (45,43s) v obrovskej bubline a mne napriek bezchybnej pilotáži zostal vzduch iba na čas 62, čo bola nakoniec moja škrtačka a prepadol som sa na ôsme miesto. Teší ma pochvala od Martina Zieglera a konštatovanie, že som urobil čo som mohol a všetko je závislé od podmienok. Robo po mne kúpil lepší vzduch a 55,9s ho poslalo na siedmu priečku. Rudy zaletel podobný škrtací čas ako ja, ale udržal sa na celkovom šestnástom mieste. Zdeno letel ako predposledný a mal čas na úrovni 49s čo bol vtedy tretí najrýchlejší čas, lenže tesne pred desiatou bázou škrtol o zem a dopadol za bázu na chrbte a to bola nula. Dobojované… Rudy si zaletel niekoľko osobákov v časoch na kolo , ale hlavne osobák, že s jedným modelom odlietal celú súťaž.
Na letisku na Rané sa uskutočnilo vyhlásenie výsledkov. Prvý Fraundorfer, druhý Plch, tretí Gaubatz, 7 Robo, 8 Laco, 9 Zdeno a 16 Rudy. Pred súťažou by som to považoval za aprílový žart a tak sme sa mohli spokojný pobrať domov.
Na tejto súťaži sme si potvrdili, že pri troche šťastia sa dá hrať vyrovnaná partia aj s top pilotmi. Aj oni sú z mäsa a kostí.  Po 4,5 hodinách jazdy sme si dali kávičku u nás na Pumpe.
Toto nebola pjekná štace, toto bolo MEGA. 
Celkové poradie:

Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2023/04/IMG_20230402_150926-640x361.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2023/04/IMG_20230402_150926-200x113.jpgLacoAkcie, súťažeF3FNa tohtoročnú medzinárodnú súťaž Raná Open sme sa vybrali v trojici Robo, Rudy a ja a sólo išiel Zdeno.Predpoveď počasia nebola 2x vábivá, ale riskli sme to ako minulý rok do Slovinska. Oplatilo sa.Na Mostecko sme dorazili už vo štvrtok podvečer, tesne pred príchodom dažďa. Najskôr sme si dali...Svahové lietanie