Predpoveď na dnes nebola nijak oslnivá, ale veľkonočná nuda a slniečko nás vytiahli von.
Vietor variabilný 2-6m/s, termické bubliny. Teplota vzduchu dosahovala 15°C a niektoré časti oblečenia boli proste naviac…
Pod kopec som dorazil o pol desiatej a prekvapila ma voda na krajniciach a blato na príjazdovej ceste. Vošiel som na poľnú cestu a už po pár metroch som zistil, že tudy cesta nevede. Otočil som sa a šiel som vyfŕkať blato z pneumatík. To už došiel Dráčik a splnomocnil som ho aby rozhodol o našom osude. Rozhodol, že všetko naložíme na plecia šerpom a ide sa lietať.
Po krátkom zadýchaní sa sme vyšli hore. Postavili sme základný tábor, poskladali modely a šlo sa na vec.
Dráčik lietal s Wasabi a ja som mal pracovné poverenie na zalietavanie Falca. Chvíľu mi trvalo až som sa naučil lietať s maluchom. Je to diametrálne iné páčkovanie ako s eFkom. Ale prsty sa poddali a spriatelili sme sa. Môj „ťažkolet“ lieta na svahu celkom slušne a aj E-pohon som navrhol na moje účely správne. Pulzné zapínanie motora na 3s je dostačujúce, 5s už je na hranici viditeľnosti modelu.
Medzitým sa na kopec vyštverali aj Rakušáci Alfred a Fritz. Alfred ladil Wasabi po oprave a potom Pitbulla a Fritz lietal tiež s Pitbullom.
Na kopci vládlo teplúčko a pohoda. Po pätnástej hodine sme zavelili  na ústup. Rakušáci ešte zostali.
Konec hlášení.

 

Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2023/04/DSC_4303-542x361.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2023/04/DSC_4303-170x113.jpgLacoNajnovšiePredpoveď na dnes nebola nijak oslnivá, ale veľkonočná nuda a slniečko nás vytiahli von.Vietor variabilný 2-6m/s, termické bubliny. Teplota vzduchu dosahovala 15°C a niektoré časti oblečenia boli proste naviac...Pod kopec som dorazil o pol desiatej a prekvapila ma voda na krajniciach a blato na príjazdovej ceste. Vošiel som na...Svahové lietanie