V sobotu sa uskutočnila druhá tohtoročná súťaž seriálu Slovenský pohár F3F 2023. Tento krát ju na bájnom kopci na jeho odvrátenej strane zorganizoval Štefan Andoga. 
Ja s Robom sme sa už dávnejšie dohodli na piatkovom príchode a pridali sa k nám aj mládenci z hlavnej dediny Ivan a Miro. Ešte v piatok popoludní sme si vychutnávali záludnosti severnej strany. Ku podivu navečer kopec fungoval celkom slušne. O to viac som sa tešil na sobotu.
Tradičné lepenie motýlikov prebehlo o deviatej hodine a o desiatej bola šou pripravená. Sladkosti severnej strany si po prvý krát prišli v súťažnom režime vychutnať Miro a Rasťo. Rasťovi vydržalo nadšenie dve kolá, kedy si minul všetky ilúzie a hodil flintu do žita. Miro vydržal oveľa dlhšie a ten rezignoval po 16 kole.
Súťaž sa lietala v nestabilných a často sa meniacich podmienkach aj keď vietor fúkal stabilne okolo 10m/s. 20 sekundové rozdiely v dĺžke letu neboli zriedkavé a minimálne raz si zvesený chvost vychutnal každý. Oveľa viac ale bolo tých čo sa trápili vo väčšine svojich letov.
S tromi či štyrmi prestávkami sme odlietali 18 kôl. Lietanie nebol taký problém ako pristávanie. To si vyžiadalo svoju daň a veľa model bude musieť byť liečených. Vrátane môjho trupu. 4,2kg si pri pristávaní na ucho vyžiadalo svoju daň a odniesla si to špica trupu.
Bohovia kopca určili poradie takto: 1. Robert Bartok; 2. Vladimír Šimo; 3. Vašek Laco. Kompletné výsledky na vaulte
Nebudem vám klamať, nebola to pjekná štace. 

Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2023/05/IMG_20230527_184207-640x361.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2023/05/IMG_20230527_184207-200x113.jpgLacoAkcie, súťažeF3FV sobotu sa uskutočnila druhá tohtoročná súťaž seriálu Slovenský pohár F3F 2023. Tento krát ju na bájnom kopci na jeho odvrátenej strane zorganizoval Štefan Andoga. Ja s Robom sme sa už dávnejšie dohodli na piatkovom príchode a pridali sa k nám aj mládenci z hlavnej dediny Ivan a Miro. Ešte...Svahové lietanie