Na Slovensku bola seriálová súťaž F3F SP-2023 preložená a tak som mal voľný víkend a teraz čo s načatým večerom? Zistil som, že česi robia preteky, ale bohužiaľ neskoro a tak som sobotu nestihol. V sobotu tam boli aj Poliaci Kamil a Bogusz. Videl som z toho svahu spústu fotiek a zopár videí a tak bolo rozhodnuté. Tento svah musím zažiť.
Napriek biednej predpovedi a dôraznom upozornení od Radka, vediac do čoho idem som v nedeľu ráno o 04:50 vstal a po kávičke na pmpe som vyrazil za neďaleké hranice. Po príchode na miesto činu som zistil, že tam bivakuje Dan vo svojom novučičkom samochodnom karavane od soboty. To keby som tušil, nemusel som vstávať pred piatou. Pomaly sa schádzali miestny, ale fakt pomaly. Nejaký čas zrazu na propozíciách im nič nehovorí. Žiadny stres ako u nás. Výška štartovného je taká, že si musia pípať na seriálovke sami. Lážo plážo sa postavili bázy a lietať sa začalo niekedy okolo jedenástej. Len žiadny stres.
Podmienky boli presne podľa predpovede. Od slabých 3 do 5 s občasnými studenými nárazmi do 7m/s.
Aj tento kopec má svojich vyvolených a tak sa v jednom kole letelo od 35 do 70+. Ja som si svoju bublinu odletel ešte pred súťažou a tak som si po zbytok súťaže užíval krásy tichého letu. Podobný osud mal aj Dan, ale ten dostal vzduch aspoň posledné tri kolá a tak sa vyšvihol na 6 miesto. Ja som po prvom tohto sezónnom poriadnom seknutí bázy v prvom kole okupoval stred poľa a uhájil som 7 miesto. Odlietali sme 8 kôl, z toho posledné dve s opravami a prerušovaním. Ja som na opravu čakal a nedostal, iní dostali a nezobrali. Aj to je F3F. Opäť vyhral vyvolený… s obrovským náskokom na druhého Martina Caltu a tretieho v poradí Petra Pecku. Česi v nedeľu lietajú iba do 15tej a tak som sa domov vrátil ešte za slnečného svitu. 
Ich meracie zariadenie by bolo na samostatný príbeh… no je jaké je.
Za mňa pjekná štace bo po roku som videl Danečka a zažil som „hranu u vodárny“…

Výsledky :

Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2023/05/IMG_20230521_150633-640x361.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2023/05/IMG_20230521_150633-200x113.jpgLacoF3FNajnovšieNa Slovensku bola seriálová súťaž F3F SP-2023 preložená a tak som mal voľný víkend a teraz čo s načatým večerom? Zistil som, že česi robia preteky, ale bohužiaľ neskoro a tak som sobotu nestihol. V sobotu tam boli aj Poliaci Kamil a Bogusz. Videl som z toho svahu spústu...Svahové lietanie