Tohtoročný iba 6. môj tréning sa uskutočnil na bájnom Ostrom vrchu.
Nebolo to podľa predstáv. Predpoveď počasia bola vietor 4-5m/s nárazy do 11m/s. To obvykle znamená vietor stabilný 6-7m/s. Ja som dorazil na svah po deviatej hodine. Tráva po pás, ale spodok už kosia… Vietor fúkal takmer kolmo 5m/s. Naložil som na 3100g a šup ho do vzduchu. Parádnych cca 10 minút lietania a balzam na doráňanú dušu po troch seriálovkách na východe. Potom som si dal pár minút na tie internety a znovu som šiel lietať. Vietor bol slabší a tak som vyložil na 2800g. Lietanie stále dobré, ale predsa len nespĺňalo predstavy. Po asi 7 minútach som sadol v domnienke že sa to zlepší. To už dorazil Luděk. Hneď som mu oznámil že na začiatok 2800… kým však poskladal model vietor klesol na hranicu 3m/s a lietanie sa stalo trápením a Luděk si neodpustil jedno pristátie na drevinách. Bez poškodenia. Postupne dorazil RepreMiloš, Dráčik a Jury Aviatik. Vietor pred prichádzajúcou búrkou síce zosilnel, ale stočil sa na sever a lietať sa nedalo. Búrka nás obišla. Spadlo pár kvapiek a ani tráva sa poriadne neorosila. Ako to po daždi býva prišlo bezvetrie a čakanie. Pred pätnástou hodinou už fúkalo FAI, tak som šiel ako predskokan. Dole to fúkalo iba mierne sprava, ale hore to fúkalo úplne od severu a tak sa Jury vybral po môjho otloukánka do doliny. Pán Boh mu to odplatí na deťoch. RepreMiloš vytiahol Elastíno na ekopohon a pri lietaní mu odpadol kryt na závažie aj so závažím. Nezmyselná pátracia akcia po špendlíku v kope sena bola neúspešná. Miloš odišiel a my sme sa dočkali mierneho zlepšenia podmienok kedy sa už dalo trošku pohvízdať modelmi. Po sedemnástej sa približovala druhá búrka a jej výsledok nás už nechcel zaujímať a tak sme sa vybrali pri Kunovskú na žvanec. To bola aj najkrajšia časť včerajšieho tréningu.
Nebola to síce pjekná štace, ale aspoň sme vyvetrali hlavy a ja s Jurym sme si rozbúrili alergické reakcie na milované trávy.
Konec hlášení.

Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2023/06/IMG_20230617_150125-640x361.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2023/06/IMG_20230617_150125-200x113.jpgLacoF3FNajnovšieTohtoročný iba 6. môj tréning sa uskutočnil na bájnom Ostrom vrchu.Nebolo to podľa predstáv. Predpoveď počasia bola vietor 4-5m/s nárazy do 11m/s. To obvykle znamená vietor stabilný 6-7m/s. Ja som dorazil na svah po deviatej hodine. Tráva po pás, ale spodok už kosia... Vietor fúkal takmer kolmo 5m/s. Naložil...Svahové lietanie