Dnes sa odlietala v poradí tretia tohtoročná súťaž Záhoráckeho seriálu s poradovým číslom #4. Organizovala MK Istropolitana, menovite František.
Dobré podmienky boli predpovedané na Bezovec a tak sme sa tam aj stretli. Celkovo 10 pilotov z toho 3 z Rakúska. Aj keď sme sa mnohí pár krát vytrápili, oproti posledným trom súťažiam na východe to bola naozajstná vyrovnaná súťaž, balzam na dušu. Priemerne fúkalo 8m/s (od 6 do 10) a rozdiely v časoch v jednotlivých kolách boli pár sekundové a nie pár desiatok sekúnd ako na brdkoch. Každý dostal tú svoju bublinu, niektorí ju využili lepšie iní nevyužili.
Smoliarom dňa bol Miro Kocmunda keď mu na Wasabi v prvom kole praskol opravovaný trup pri bežnom pristávaní a v treťom kole zavesil Rotmilana na strom. Ďalšie Wasabi poškodil Alfred, keď atakoval svoje vlastné auto. Aby toho nebolo málo tak RepreMiloš sa rozhodol, že pristane s Ordenom v Hornej Dolnej, ale na prekvapenie viacerých doniesol po pol hodine celý model s jedným škrabnacom. Pristal na korune mladého stromku a tak mohol pokračovať ďalej.
Napriek tomu, že som sa dosť pretrápil a Fero mal ešte väčšiu smolu na podmienky, tak nálada po súťaži bola výborná. Aj Luděk sa asi zblížil s jeho nenávideným kopcom… Celé to ešte musia prebrať cestou domov. Dráčikove obavy z pristávania sa nenaplnili…
Celkovo sme odlietali 12 kôl, lebo Luděk ako štartér nasadil slimačie tempo a zabával sa tým ako zdržuje. Keby som to organizoval ja, alebo Robo, tak dáme minimálne 15 kôl, možno 20. Súťaž bola veľmi vyrovnaná o čom svedčí to, že všetci okrem nešťastníka Mira mali nad 90% z bodov prvého. Takú súťaž som ešte asi neabsolvoval.
Myslím, že s konštatovaním, že dneska to byla pjekná štace, by súhlasili asi všetci zúčastnení.
PS: Ivan sa snažil napodobniť mňa, keď v bočáku protestne nedolietal kolo… to len pre poriadok. V nasledujúcom poslednom kole dal tisícku a atakoval Dráčikov najrýchlejší let 43,25s.
Konec hlášení.
Výsledky TU:
Priebežné poradie seriálu TU: 

 

Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2023/06/IMG_20230624_094640-640x361.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2023/06/IMG_20230624_094640-200x113.jpgLacoAkcie, súťažeF3FDnes sa odlietala v poradí tretia tohtoročná súťaž Záhoráckeho seriálu s poradovým číslom #4. Organizovala MK Istropolitana, menovite František.Dobré podmienky boli predpovedané na Bezovec a tak sme sa tam aj stretli. Celkovo 10 pilotov z toho 3 z Rakúska. Aj keď sme sa mnohí pár krát vytrápili, oproti posledným...Svahové lietanie