Včera sme sa stretli na Turbulátore aby sme rozohrali bitku o fľaštičku pálenky. Zišlo sa nás 13 statočných a predpoveď počasia bola viac ako dobrá. Ešte v piatok sa nám vyrážali vetrom 8m/s a nárazy do 15, teplota 20°C, slnečno, idylka. Samozrejme všetko bolo inak. Ešte ráno o pol siedmej svietilo slnko, fúkalo a teplota bola 16°C. 
Na Turbulátor som došiel ako posledný a keby som nebol organizátor tak sa asi ospravedlním. Fúkalo cez 6m/s a zatiahlo sa. Pri silnom nárazovom vetre bola pocitová teplota okolo 10°C. Mládenci postavili bázy, ja som nainštaloval výpočtovú techniku a 10 minút po brífingu o 9:35 sa začalo lietať. Vietor bol stabilný, ale podmienky sa menili tak ako to už na Turbulátore býva. V prvých kolách sa vždy našiel dobrák čo uletel. Po piatom kole sme urobili krátku prestávku a po 40 minútach sa pokračovalo. To už sa podmienky zlepšovali a vyvolených v kole už bolo viac a začali rozhodovať chyby. Ja som včera nemal svoj deň a chyby som robil a o hlavne v slabších podmienkach.
Turbulátor si vyžiadal svoju daň a štatistický úrad narátal 8 menej viac a viac viac poškodených modelov. Ja som prispel dvomi pri pristávaní. 
Celkovo sa odlietalo 12 kôl, ktoré vybrali najlepších pilotov. Prvý skončil Fero Ruisl, druhý Herbert Bachler, tretí Hannes Plöschberger. Vyhlásenie sa konalo na kolibe pri Kunovskej priehrade pri teplom krbe kde praskalo drevo. Kuchár bol lepší ako naposledy na salaši v Senici, teda môžem skonštatovať, že to bola celkom pjekná štace.

Výsledky na f3xvault

Seriál Záhorie a Pálenica 2024

 

Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2024/03/palenica-2-640x361.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2024/03/palenica-2-200x113.jpgLacoAkcie, súťažeF3FVčera sme sa stretli na Turbulátore aby sme rozohrali bitku o fľaštičku pálenky. Zišlo sa nás 13 statočných a predpoveď počasia bola viac ako dobrá. Ešte v piatok sa nám vyrážali vetrom 8m/s a nárazy do 15, teplota 20°C, slnečno, idylka. Samozrejme všetko bolo inak. Ešte ráno o pol...Svahové lietanie