Vo štvrtok sme vyrazili na súťaž Slovenia F3F Cup 2024. Súťaž sa tradične konala v okolí mesta Postojna.
Zo Slovenska sme vyrazili 6 piloti a jeden malý tableto-šúchač . Robo s Rudom šli z Košíc priamo cez Maďarsko, ja a Zdeno cez Bratislavu a Maďarsko a Fero s RepreMilošom cez Rakúsko.
Vyrazili sme ráno niečo po deviatej a o šestnástej sme už boli na kopci Zajčica skontrolovať letu chtivých účastníkov súťaže. Asi po polhodine sme sa vydali hľadať naše ubytovanie. Prenajali sme si malý, prehnane vykurovaný, trojizbový víkendový dom neďaleko Postojny v dedinke pánu bohu za humnami Predjama. Asi 500m od nášho domu je v skalnom brale a jaskyni postavený Predjamský hrad. So Zdenom sme ho boli hneď po príchode pozrieť. Ešte nie je sezóna, tak iba z vonku. Asi hodinu potom dorazil Robo s Rudom a Robom Jr. Fero s Milošom bývali asi pol hodinu cesty od nás. Večer sme urobili brífing a kuli sme plány na súťaž.
Predpoveď počasia na súťaž v Slovinsku bola tradične hrozná, ale zatial sme každý rok čo to polietali. V piatok ráno sme vyrazili na kopec Zajčica. Kopec je v „tieni“ hory a tak tam bývajú ťažké  podmienky. Fúkalo na 2,8kg a boj s poryvami a termikou mohol začať. Mne sa let vydaril a dlho som mal najlepší čas až napokon ma prekonal Martin Ziegler z Rakúska. Svoje lety odlietalo 40 pilotov a zostal iba jediný Siegfried Schedel z Nemecka. Podmienky sa zhoršovali, a vietor sa mal otočiť o 180°. „Zigi“ lietal tak aby mal niekoľko opráv až kým sa vietor úplne otočil a kolo bolo zrušené. Rozdelilo sa na 3 avizované skupiny po 14 pilotov. Dve boli úplné a tá naša sa šla dolietať na kopec Petričev hrib nad obcou Strmca. Po dolietaní našej skupiny sa ešte stihli odlietať dve úplné kolá. Zdeno mal úspešný deň. dve tisícky a jedna „škrtačka“ Rudy tiež bublil a po skončení dňa figuroval na siedmom mieste, Fero bol 12. Ja s Robom 17 a 18 miesto a Miloš 25.
V sobotu ráno sme opäť vyrazili na Zajčicu. Dlhé čakanie na vhodné podmienky… odlietalo sa iba jedno nekonečné kolo. Katastrofa, teda aspoň pre väčšinu. Zdeno sa udržal na 3 mieste, Rudy šiesty, Robo poskočil na 12, Ja som spadol na 25, Fero klesol na 17, Miloš 31. 
Večer sme si aspoň napravili chuť na bankete. Dobré jedlo, dobré pivo. Laško.
V nedeľu ráno som si dal 3,5km pred raňajkami na vyčistenie hlavy a po sprche a raňajkách sme šli zachraňovať reputáciu opäť na Zajčicu. Piate kolo som začínal ja, chytil som dobrý vzduch za pačesy a už ma do konca nikto neprelietal. Slubný začiatok, škoda že to pre mňa bol aj posledný dobrý vzduch. Robo zaletel druhý najlepší čas a poskočil na tretie miesto. V šiestom kole dostal bublinu opäť Robo a bola to tisícka a posun na priebežné prvé miesto. V siedmom kole už to bola opäť lotéria a šťastné číslo si vytiahol repreMiloš a zaletel najrýchlejší čas súťaže 37,61s. Po skončení kola bola súťaž ukončená. 
Tadej začal ládovať výsledky na f3xvault. Na Zajčici prvý krát zažili rev medveďa. To sa Robo dozvedel že vyhral súťaž o 14,5b pred Rakúšanmi Fraundorferom a Aignerom. Ja som po mojej tisícky klesol na konečné 11 miesto, Rudy skončil 6, Zdeno po nule v poslednom kole klesol na 13 miesto, Miloša bublina vyniesla na 21. miesto a František po ťažkých podmienkach skončil na 23 mieste. Dobojované a mohli sme ísť cestou domov na slávnostný obed na naše už tradičné miesto, kde nás už aj čašník pozná, do reštaurácie Portus. S plnými bruchami sme sa pred sedemnástou hodinou vybrali domov.
Súťaž síce nebola pre všetkých vydarená, ale opäť to bola pjekná štace.
Konec hlášení.
Celkové výsledky:

Fotky Laco

 

Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2024/04/IMG_20240421_143628-640x361.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2024/04/IMG_20240421_143628-200x113.jpgLacoAkcie, súťažeF3FVo štvrtok sme vyrazili na súťaž Slovenia F3F Cup 2024. Súťaž sa tradične konala v okolí mesta Postojna.Zo Slovenska sme vyrazili 6 piloti a jeden malý tableto-šúchač . Robo s Rudom šli z Košíc priamo cez Maďarsko, ja a Zdeno cez Bratislavu a Maďarsko a Fero s RepreMilošom cez...Svahové lietanie