slide1Po dvojročnej odmlke spôsobenej hlavne cirkusovou činnosťou som opäť vyrazil na ďaleký východ na tradičnú jarnú akciu. Tento krát bola predpoveď rovnako zlá, ako niekoľko ročníkov predtým a vtedy im to vždy nevyšlo, tak v nádeji na lepšie zajtrajšky som vyrazil i tento krát… V práci sme finišovali v piatok na poludnie a tak som mohol vyraziť o 13:30. Do penziónu Zlatá putňa som dorazil o pol ôsmej navečer, zvítal sa so starými dobrými známymi a šiel na večeru. Zábavy si tam so mnou veľa neužili, lebo po dobrej večeri som si dal sprchu na izbe a odtiaľ som sa už do rána nedostal. :mrgreen:
Ráno som sa prebudil do krásneho slnečného počasia a silný vietor presne podľa predpovede začal po ôsmej hodine slabnúť. Tak sa po raňajkách vyrážalo na letisko v Strede nad Bodrogom s nadšením. Ja som ako jediný mal zo sebou bezmotorové lietajúce prostriedky a to konkrétne Jánošíka a Sperber Juniora. Usporiadateľ mi zabezpečil vlečnú z Prešova, za čo mu patrí vďaka. Elektroletci s menšími modelmi vyleteli za pár minút po príjazde, no mne to skladanie dvoch vetroňov trvalo dlhšie. Ich konštrukcia a spracovanie pobúrili zopár modelárov, ale to nezmenilo nič na fakte že som si dobre zalietal v slabšej termike. Spokojný s lietaním boli určite všetci zúčastnený, lebo napriek predpovedi bol krásny, slnečný a teplý jarný deň. Lietanie ukončili mraky cca o pätnástej a tak sme všetci rýchlo pobalili a pobrali sa na penzión. Zopár miestnych šaľenych nás opustilo (zbabelo sa rozišli domov, asi to mali ďaleko) a Milan a ja s priateľmi z Moravy sme zasadli k prestretému stolu. Jedlo opäť výborné, podporené výborným Furmintom. Po večeri nás poctil návštevou aj sám starý pán Nagy pestovateľ, vinár a majiteľ firmy na výrobu kvalitného Tokajského vína. Spontánne sa zarozprával o histórii Tokaja, hrozne, víne… Všetci sme ho počúvali takmer hodinu a pol. Bola to príjemná bodka za vydarenou akciou na východe Slovenska .

Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2015/05/DSC_0514-429x361.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2015/05/DSC_0514-134x113.jpgLacoOstatnéPo dvojročnej odmlke spôsobenej hlavne cirkusovou činnosťou som opäť vyrazil na ďaleký východ na tradičnú jarnú akciu. Tento krát bola predpoveď rovnako zlá, ako niekoľko ročníkov predtým a vtedy im to vždy nevyšlo, tak v nádeji na lepšie zajtrajšky som vyrazil i tento krát... V práci sme finišovali v...Svahové lietanie