Tento rok som poňal akciu ako iba jednodňovú, pretože sa koná v čase kulminácie kvitnutia mojej oblúbenej trávy.
Účasť pilotov vlečných aj vlečených bola tento rok veľmi slušná. Za kompozity stoja za povšimnutie 8m Duo Discus Mirka Hlaváčka; 6,6m Arcus Marcela Králika a tri 3,5m L-33 Sola, za „hystoriky“ 6m Spartak Mirka Buryánka, 5m ASK-18 Miloša Vaculíka; za dreváky Zlín VIII Dáša M1:2 Pepa Brázdila, WWS-1 Salamandra M1:2 Petra Lužného a môj Jánošík… K videniu boli aj dva Komposty F3F Demo a F5Jéčko.
Počasie tento krát nepredčilo predpoveď. Okolo desiatej sa zamračilo napriek tomu, že všade dookola to bolo potrhané. Po dvanástej nakoniec miestami slnko vykúklo, ale o nejakej termike sa nedá hovoriť. Boli iba malé úzke bublinky a tak som pri oboch letoch s Jánošíkom nakĺzal z 500m aerovleku okolo 11 resp. 15 minút. Nad zemou fúkal nárazový vietor a tak mali niektorý vlekári, ale aj piloti vetroňov zážitky ako pri štarte, tak aj pri pristávaní. O šestnástej sa počas toho čo sme boli na obede zdvihol predbúrkový vietor a tak patrí dobrým dušiam poďakovanie za to, že nám schovali modely do kôlne. Po rozobratí a naložení modelov sme sa pred piatou hodinou pobrali domov. Cestou mi asi 8km pred domovom uletel z motora klinový remeň a tak ma Mac víťazne dotiahol domov. Pekný deň sme zakončili v Trenčíne u Da Giacoma.


Dalšie galérie:

Jirka; Rogo; Pepa; Marcel; Andrlík;

Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2015/05/DSC_0534-640x361.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2015/05/DSC_0534-200x113.jpgLaco2015 - VetroneTento rok som poňal akciu ako iba jednodňovú, pretože sa koná v čase kulminácie kvitnutia mojej oblúbenej trávy. Účasť pilotov vlečných aj vlečených bola tento rok veľmi slušná. Za kompozity stoja za povšimnutie 8m Duo Discus Mirka Hlaváčka; 6,6m Arcus Marcela Králika a tri 3,5m L-33 Sola, za 'hystoriky' 6m...Svahové lietanie