13-14. Septebra 2014 sa konala na letisku pri Nesvačiloch modelárska akcia Aerovíkend akási obmena akcie Nesvačilské podívání. Na akciu som sa vybral v sobotu ráno pred siedmou a cestu dlhú 330km som zvládol za 3 a pol hodiny. Prvú polovicu cesty ma sprevádzal dážď, ktorý ustal niekde pri Jihlave. Napriek biednej predpovedi počasie ako tak vydržalo počas celej soboty a tak diváci ktorý prišli mohli vidieť spústu krásnych modelov a letové ukážky. V drvivej väčšine šlo o polo a makety z obdobia od začiatku letectva po rok 1960, ale ako výnimka potvrdzujúca pravidlo bolo zopár modernejších  vetroňov, akrobatických modelov, vrtuľník Mi 24 Kamila Šimona, turbínová stíhačka  Albatros. Mňa osobne zaujala ukážka voľne lietajúceho modelu poháňaného gumovým zväzkom F1B, pretože som to ešte v reále nikdy nevidel. Niekdajšia kategória Wakefield prešla tiež vývojom a modely už nie sú stavané čisto z dreva, ale po vzore kategórie F1A sú prešpikované „kozmickými“ materiálmi.
Naša skupina bola v programe zaradená do druhej polovice a leteli sme niekedy po šestnástej hodine. ja som bol opäť v úlohe pozorovateľa, pretože pre pretrvávajúce problémy s motorom som z bezpečnostných dôvodov radšej neletel.  Motor sa nepodarilo naštartovať ani Karlovi Lutzovi ml. (Spídovi), ktorý  odchádzal domov znechutený … Vystúpenie teda absolvovali za Nemcov Milan Vrága, Miro Horsák a „hosťujúci“ Franta Říha a za spojencov Svaťa Hnilica sen., Karel Lutz sen., Miro Kablásek, Kamil Šimon a Lukáš Cingr. Pyro pálila Dana Kablásková pozemnú techniku riadili Michal Cimburek s otcom a sestrou, tylové práce zabezpečovali Guryčovci, slečna a pani Vrágové (ktorá obsluhovala aj delo), Radka Hnilicová a Zuzka Lutzová. Mimochodom tá sa starala aj o moje občerstvenie za čo jej patrí vďaka. ;-) Celé vystúpenie prebehlo bez incidentov a mimoriadiek, pyrotechnika tento krát búchala tak ako sa patrí a vystúpenie opäť ukončil potlesk spokojných divákov. Pre cirkus WWI to bolo oficiálne a dôstojné ukončenie sezóny 2014.
Večer sa gitary chopil Ozzy a brnkal až do neskorých nočných hodín. V noci začalo pršať a vydržalo to až do rána, čím sa rozbahnila príjazdová cesta na letisko a usporiadatelia nedeľnú akciu ráno okolo ôsmej zrušili. Napriek tomu to bol pekný víkend a skupina sa teší na ďalšie stretnutia s divákmi  pri vystúpeniach v sezóne 2015.

Odkazy na galérie a videá:

Laco, Radek Helmer, Stanava

Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2014/09/IMAG4005-640x360.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2014/09/IMAG4005-300x300.jpgLacoWWI - akcie13-14. Septebra 2014 sa konala na letisku pri Nesvačiloch modelárska akcia Aerovíkend akási obmena akcie Nesvačilské podívání. Na akciu som sa vybral v sobotu ráno pred siedmou a cestu dlhú 330km som zvládol za 3 a pol hodiny. Prvú polovicu cesty ma sprevádzal dážď, ktorý ustal niekde pri Jihlave....Svahové lietanie