Tento rok ma predpoveď počasia nepresvedčila aby som v Českej Lípe prespal už ud piatku a tak som sa vybral v sobotu ráno. Budíček o pol štvrtej, bránu som zatváral presne 5:00. S krátkou prestávkou na kávu a raňajky cesta trvala do 10:20.
Zo sebou som viezol na zálet Jánošíka a v zálohe som mal ešte Sperbera. Poskladal som teda iba Jánošíka a čakal som na to až sa po zime „rozlietajú“ vlekári, lebo dlhá prestávka bola vidieť. Medzitým usporiadatelia doviezli obed. Tradičné výrobky z vo štvrtok zabitého prasiatka, prdelačka a bravčový guláš na Českolipský spôsob. K tomu kávička a domáce koláčiky… To sa mi hneď lepšie kráčalo na plochu. Zálet Jánošíka prebehol okolo trinástej. To už aj napriek chladnému počasiu a studenému severáku bola na stojánke slušná rada na vlekanie. Tento rok sa zúčastnilo 38 pilotov a modelov ešte viac. Vlečných bolo spočiatku ako maku, ale postupne sa „míňali“. Väčšinou pre technické problémy hlavne s motormi. Na nedeľu zostali prakticky už len tri.
V nedeľu hneď od rána svietilo slniečko, teplota sa rýchlo prehúpla cez 10°C, vietor prakticky nefúkal a až k obedu sa mierne zosilil, ale aj tak to bola pohodička proti sobote. Trošku som sa poprechádzal po repke keď som hľadal Rodžerove lano keď sa naraz pri krízovke odpojili vlečná aj vetroň. V nedeľu som dal ďalšie dva lety a pri druhom som nazrel do 700m výšky. Bola slušná termika a tak naraz točilo aj sedem modelov. Vlečné sa pomaly míňali a o dvanástej „dobojovala“ posledná. Tak som sa pobalil, rozlúčil a vydal sa na 450km cestu domov zo zastávkami v Prahe a Čerčanoch. Domov som dorazil pred dvadsiatou hodinou.

Rodžerovi a ostatným Českolipským usporiadateľom sa patrí poďakovať za príjemný víkend a už sa teším na ďalšie lietanie.
Byla to pěkná štace..

Ďalšie fotky tu: Roger, Laco,
Súvisiace články: RCMK Česká lípa, .

 


Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2015/04/DSC_0161-640x361.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2015/04/DSC_0161-200x113.jpgLaco2015 - VetroneTento rok ma predpoveď počasia nepresvedčila aby som v Českej Lípe prespal už ud piatku a tak som sa vybral v sobotu ráno. Budíček o pol štvrtej, bránu som zatváral presne 5:00. S krátkou prestávkou na kávu a raňajky cesta trvala do 10:20. Zo sebou som viezol na zálet Jánošíka...Svahové lietanie