V sobotu ráno som sa zobudil o 4:20 a tak rozmýšľam čo s načatým ránom. Idem sa povoziť. Idem si tak do Rajeckých a Teplíc a tak čiste náhodou narazím tam na Zdena Matejku. Reku či mám zo sebou nádobíčko a lietadielka. Mám. Tak som to prehádzal do jeho auta a šli sme sa povoziť na jeho aute. Ideme, ideme a zrazu sme zbadali dajaký brdek vedľa Poľskej elektrárne. Plota tam nebolo a tak, že ideme polietať. O chvíľu pri nás pristalo zopár poľských áut a že aj oni by si radi polietali. Zhodou blbých okolností a náhod dorazil aj Bobik s Vladom, že aj ich tam dotiahol dajaký magnetizmus či čo. Ževraj hore bude súťaž a či si nejdeme zasúťažiť aj my. Ta gule máme tak ideme.
Súťaž robil Marcin Obrušnik a išlo v nej o druhé a tretie miesto v Poľskom pohári a o posledné miesto v Poľskej reprezentácii. Takže Poliaci motiváciu mali. Súťaž bola 2 dňová a prihlásených bolo 19 pilotov. Dorazili pätnásti. V sobotu sa začalo lietať po dvanástej a odlietalo sa v slabých podmienkach 5 kôl. Vietor osciloval medzi 3-4m/s potporený termikou. Fúkalo aj 40° sprava a tak kto dostal bublinu zarezal ostatných.
Po skončení lietania sme sa šli ubytovať na hotel a večer o 19tej mal Marcin zajednaný stôl v reštaurácii u Prievozníka v meste Tychy, kde sme boli ubytovaní. Čapovali tam Plzeň a výborne varili. Doslova sme sa tam prežrali a tak po záverečnej sme museli ešte na izbe prebytočné jedlo v žalúdkoch zriediť jablkovou šťavou z našej pálenice.
V nedeľu sa začalo lietať o 9:30 a odlietalo sa ešte 9 kôl. Vietor zmocnel a fúkalo 6-9m/s mierne sprava. Silná termika robila vzduch a robila ho dosť turbulentným. Opäť to bolo padni komu padni. Mne tak ako celý rok ani teraz nepadalo, ale nesťažujem sa. Výborne som si zalietal, nová skúsenosť s lietaním na úplne inom kopci ako som zvyknutý ma určite posunie ďalej.
Zo Slovákov sa najlepšie darilo Bobikovi s jeho harlekýnom. Skončil celkovo štvrtý a od tretieho miesta ho delili 3 sekundy v poslednom kole. Piaty skončil Vlado Šimo, siedmy Zdeno Matejka, ktorý v sobotu dobre bublinoval, ale v nedeľu nemal svoj deň. Ja som skončil dvanásty, ale spokojný so svojim lietaním v neľahkých podmienkach.
Z mojej strany to bola perfektná víkendová akcia, výborne zorganizovaná súťaž. Vyvetraná hlava, pľúca a trošku svalovica… Aj keď sme trošku poškriabali pri pristávaniach svoje modely, tak ani trochu nebanujem a teším sa sem aj na budúci rok, kde nás usporiadateľ opäť pozval.

Bola to pjekná štace a všetkým čo majú „gule“ to na budúci rok odporúčam.

Celkové poradie:


Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2019/10/DSC_2951-542x361.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2019/10/DSC_2951-170x113.jpgLacoF3FNajnovšieV sobotu ráno som sa zobudil o 4:20 a tak rozmýšľam čo s načatým ránom. Idem sa povoziť. Idem si tak do Rajeckých a Teplíc a tak čiste náhodou narazím tam na Zdena Matejku. Reku či mám zo sebou nádobíčko a lietadielka. Mám. Tak som to prehádzal do jeho...Svahové lietanie