Hneď na začiatok sa musím ospravedlniť všetkým tým, čo pred týždňom mrzli na seriálovej súťaži na Bezovci. 10 dňová predpoveď na tento víkend neveštila nič dobré a tak som podľahol pokušeniu a súťaž som nepreložil na náhradný termín. Chyba. Nabudúce to risknem.
Vo štvrtok večer sme sa po preštudovaní predpovedí dohodli ja, Zdeno a Vlado, že si urobíme tréningový víkend na Gúgli. Vyrazili sme v sobotu ráno a na kopec sme dorazili o jedenástej hodine. To tam už vzduch brázdilo zelenobiele Wasabi, majiteľ ktorého sa cestou zo služobky zastavil na pár skokov. Vietor fučal „nesúťažný“ asi 6m/s a postupne silnel na 8-10m/s. Rozložil som kamery na bázy aby sme nelietali iba tak „bezbreho“ a začali trénovať. Na začiatok sme naložili asi po 3200g, ale postupne sme prikladali a ja som skončil až pri 4075g letovke. Na bomby… Striedali sme sa asi po 10-15 minútach a medzi tým sa slnili na slniečku, popíjali kávu a vyžierali privezené dobroty. Načali sme aj domácu dobrotu od Zdena čo mala asi 54 voltov. Tá zjemňuje pilotáž. Bombovali sme asi do pol šiestej a potom sme sa zbalili a šli k Pelému hľadať nocľah. Vysomrovali sme 2 izby, dali si ľahkú večeru (grilované bravčové rebierka a grilovanú bravčovú krkovičku) potom po pivku, dvoch a keď nás vyhnali, šli sme pokračovať na izbu. Dorazili sme domáce od Zdena a pokračovali sme jablkovou šťavou z našej pálenice. Ja som šiel spať prvý okolo jedenástej, bo sa mi driemalo, ale Zdeno a Vlado to údajne potiahli do pol druhej.
Ráno som vstal tradične ako prvý a už pred šiestou som bol v sprche. Potom som si pozrel Veľkú cenu Japoska F1 a okolo pol deviatej som urobil tým dvom budíček. Po hemendexe a kávičke sme vyrazili opäť na kopec. Fúkalo už od rána. Spočiatku okolo 5m/s, ale postupne sa rozfúkalo ako včera, ale slnko bolo ešte teplejšie a tak prehriata dolina posielala výborný vzduch, ktorý často vydržal aj 10 minút vkuse. To sa na súťaži asi nestane. Najväčšie sračky výkendu chytil Vlado ešte v sobotu, keď sa mu podarilo pristáť do čerstvej kopy, čo tam zanechali kravy.  :mrgreen:  :lol:
V nedeľu sme lietali iba do pätnástej napriek tomu, že podmienky boli stále výborné, bohužiaľ nás čakala ešte niekoľko hodinová cesta domov. Bola to pjekná štace, super počasie, dobrá partia.



Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2019/10/IMG-20191012-WA0004-640x361.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2019/10/IMG-20191012-WA0004-200x113.jpgLacoF3FNajnovšieHneď na začiatok sa musím ospravedlniť všetkým tým, čo pred týždňom mrzli na seriálovej súťaži na Bezovci. 10 dňová predpoveď na tento víkend neveštila nič dobré a tak som podľahol pokušeniu a súťaž som nepreložil na náhradný termín. Chyba. Nabudúce to risknem. Vo štvrtok večer sme sa po preštudovaní predpovedí...Svahové lietanie