Na nedeľu predpoveď predpovedala otváranie Havrana. Ja som bohužiaľ od utorka maród a tak odomykať museli mládenci od Budapešti až po Kysuce. Menovite Fero, Luděk, Miro a Palo. Luděk kvôli tomu stával už po piatej hodine ráno a nervózny čakal kedy už konečne vyrazia. Predpoveď nebola nijak bombastická, o desiatej 4m/s o dvanástej FAI 3 a po štrnástej 5-6m/s. Teplota okolo 8°C pík. I tak sa stalo. Najskôr to fúkalo mierne sprava, potom kolmo aby sa to nakoniec prevalilo na ľavú stranu.
Paščekári by radi odomykali svah, ale zabudli na kľúč. Nakoniec som ja chorý človek musel vytiahnuť z ponku francuzák a doviezť im ho. Dorazil som o pol jednej pí em. Tu už tam veselo poletovali a začul som dajaké šumy, že podaktorí piloti boli aj na špacír. Ja som si najskôr ani nechcel brať hádzadlo, ale napokon som podľahol. Keď musíš, tak musíš.
EVO som naložil na 3020g a hneď som bol vo vzduchu. Nie že by som sa predbehol, bože chráň, ale zrovna vyšiel rad na mňa. Hmotnosť bola akurát, pri druhom lete bolo 3 kilá na hrane ale zato pri poslednom už by to znieslo aj 3,6kila. Statočne som všetky 4 lety odlietal trojkilový, lebo som bol hnilý meniť závažia. Striedali sme sa pravidelne až pokým Palo pri jednom šibkom pristátí nepoškodil servum na klapke a bolo o jednoho poletovača menej.
Ja som odišiel zo svahu ako prvý, lebo severní vítr je krutý a ešte dnes som nebol úplne fit. Hlas mám chrapľavý ako správny rocker. Preventívne som lietal s respirátorom, aby som nedýchal čerstvá vzduch, bo ja som zvyknutý na uhlíkový prach. S dnešným minitréningom som bol spokojný a šumne som si poplachtil. Mládenci na kopci ešte potiahli až kým sa neskosovelo a zmrznutý sa vybrali na kawm do Senice.
Na viac si už nepamätám. Amen.

Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2022/02/IMG_20220227_131749-625x361.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2022/02/IMG_20220227_131749-196x113.jpgLacoF3FNajnovšieNa nedeľu predpoveď predpovedala otváranie Havrana. Ja som bohužiaľ od utorka maród a tak odomykať museli mládenci od Budapešti až po Kysuce. Menovite Fero, Luděk, Miro a Palo. Luděk kvôli tomu stával už po piatej hodine ráno a nervózny čakal kedy už konečne vyrazia. Predpoveď nebola nijak bombastická, o...Svahové lietanie