Včera sme si boli potrénovať opäť na Ostrom. Predpoveď bola 5-6m/s nárazy do 12 a to všetko od dvanástej hodiny.
Na tréningu sa nás zišlo 8. Fero, Luděk, Miro, IvanS, Rasťo, repreMiloš, Lubo bílý andel a ja (dorazil som posledný). Fúkalo FAI a tak to tam skúšal jeden padáčkar (na diaľku ho riadil Luděk). Rýchlo chytil bublinu, nastúpal do stratosféry, ale už hore cítil, že vietor silnie a tak sa po štvrť hodine pratal dolu, aby bezpečne pristal.
Postavili sme bázy a o dvanástej sme chceli začať lietať. Plány nám prekazil traktorista, čo prišiel kosiť lúku. A tak bol čas na kávu. Lietať sme začali cca o jednej popoludní. Podmienky boli premenlivé, lebo jasnú oblohu podchvíľou zatienili mráčky a termika mohla vyčíňať. Boli aj taký, čo im dopriala viac a niekomu menej… Okolo tretej som šiel zapáliť gril a mančaft si svojvoľne urobil prestávku. Lenže grilovanie to nie je ako v reštaurácii, objednáš a o pár minút máš plné líca… Gril treba rozkúriť a až potom sa griluje. Takže ďalšia hodinová prestávka. Gril mi tento krát vyniesol 25€, náklady cca 16€, čistý zisk 9€. No nerob to. S plnými bruchami sme lietali do štvrť na sedem. Podmienky boli stále lepšie a lepšie, ale v najlepšom treba prestať.
Celkom sme odlietali 12 kôl a najlepšiu pilotáž predviedla osádka prešporskej Dácie. Dráčik vo štvrtom kole podľahol adrenalínu a opäť si urobil skladací trup (nový) a jedno krídlo. Malý škrabanec si urobil v druhom kole aj Miro na svojom chrene (leštenie nechal na doma) a potom dolietal s Rotmilanom. Hneď bolo vidieť, že tento typ modelu mu nesedí. 
Škoda, že naše tréningy ignorujú Stredoslováci, veď včerajšie podmienky boli šité na mieru Vladovi aj Karolovi.
Konec hlášení.
Výsledky nášho snaženia TU:

 

Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2022/07/IMG_5354-597x361.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2022/07/IMG_5354-187x113.jpgLacoF3FNajnovšieVčera sme si boli potrénovať opäť na Ostrom. Predpoveď bola 5-6m/s nárazy do 12 a to všetko od dvanástej hodiny.Na tréningu sa nás zišlo 8. Fero, Luděk, Miro, IvanS, Rasťo, repreMiloš, Lubo bílý andel a ja (dorazil som posledný). Fúkalo FAI a tak to tam skúšal jeden padáčkar (na...Svahové lietanie