Konečne. Od štvrtka sme s Robom okupovali našu chatu. Robo išiel náhodou okolo a tak sa zastavil. Pred tým však sme ešte absolvovali cestu do hlavnej dediny bo tam bola klubová schôdza LMK Istropolitana a potrebovali aj dajakých rozumných hostí do diskusie. Schôdza bola planá a tak sme sa radšej vrátili ku mne na  na chatu. Tam bolo „o čom“. Plány kedy ísť spať sme kuli do štvrť na dve. Kupovaná slivka nám moc nešmakovala a tak ani promile neboli…
V piatok ráno o siedmej výdatné raňajky a plán A bol jasný. Zabiť absťák na Prezidentovom kopci. Vietor predpovedali na parádu a smer tiež ideálny. Teplota okolo dvanástej mala byť blízka nule a -1°C je pri nule.
Ja som došiel na kopec po dvanástej a po krátkom termo-obaľovaní  tela som poskladal Terminátora. Na daný vietor a kopec som doložil na 3,2kg. Prečo pri vetre 6-8m/s nebolo aspoň 3,6kg znalí kopca vedia. Dal som skok a po chvíli dorazil aj Rooobert. Ten to zobral skratkou cez Senec. Lietalo sa parádne a po dlhej pauze sme si to poriadne užili. President`s Hill si to užil tiež. Chvíľu bombovačka, chvíľu zvesený chvost a boj o prežitie, tak to tam chodí. Keď ale dávalo tak sme lietali celkom šibko, aj moju mäkkú spojku občas prehlo. Lietali sme v krátkych asi 5 minútových intervaloch bo severní vítr je krutý a 20°C vyzerá inak. V kriokomore sme vydržali do pätnástej hodiny.
Pochvaľovať lietanie sme išli na salaš pri Kunovskej priehrade, lebo tam varia najlepšie a tam sa aj najlepšie ohovára. Som rád, že Robo odchádzal späť na chatu spokojný. Cestou späť si v mojom sklade vybral „mirabelku“ z domáceho chovu a to už boli iné pesničky… Hneď sa celú noc lepšie ohováralo.
Robo v sobotu ešte na lúke pred chatou pár krát vybil lipolky vo Wasabi E a po druhom kole GS v Jasnej sme sa rozutekali domov.
Bola to pjekná štace.

 

Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2024/01/IMG_20240119_130554-640x361.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2024/01/IMG_20240119_130554-200x113.jpgLacoNajnovšieKonečne. Od štvrtka sme s Robom okupovali našu chatu. Robo išiel náhodou okolo a tak sa zastavil. Pred tým však sme ešte absolvovali cestu do hlavnej dediny bo tam bola klubová schôdza LMK Istropolitana a potrebovali aj dajakých rozumných hostí do diskusie. Schôdza bola planá a tak sme sa...Svahové lietanie