Prvá tohtoročná súťaž svetového pohára F3F sa konala v Česku na kopci Raná a Bečov. Aktívne sa zapojilo 28 pilotov (ČR, SR, DE, PL, A, F).
Predpoveď počasia sa menila deň čo deň, ale ja som veril, že sa čo to odlieta. Aj tak bolo. Ja, Robo a Rudo sme sa vybrali už vo štvrtok dopoludnia, Zdeno s manželkou šli karavanom. Chceli sme si vyšľapať na Ranú a možno aj polietať. Na svah sme dorazili o 16:30 a Rudo si vyviezol svojim novým lunárnym modulom aj model. Fúkalo kresťansky a tak sa trochu povozili Rudo aj Robo. V skleníku sme dali po zelenej, pivko a šli sa ubytovať na nám už známe miesto vzdialené 9 minút od skleníka.
V piatok ráno brífing pri skleníku a cesta na Bečov. Tento krát sucho a výjazd autami až na svah. V piatok sa odlietalo 8 kôl a od nás hviezdili Rudy a Robo. Na chalupu sa vracali na prvom a štvrtom mieste, Zdeno bol ôsmy. Mne sa vôbec nedarilo a prischla mi pozícia 21. Nezostávalo mi nič iné iba bojovať. Večer sme zašli do centra Loun. V Šalande sa konala F3F párty. Okrem Čechov tam asi boli všetci.
V sobotu ráno o šiestej pri raňajkách kvalifikácia F1 a opäť cesta na Bečov. Odlietali sme jednu skupinu a vietor sa otočil. Presun ku skleníku, výšľap na Ranú a tam… vietor 20m/s . Dolietali sa 3 kolá. Robo klesol na 2 miesto, Rudo 6, Zdeno 7 a ja som poskočil na 11.  Do prvej päťky to bolo o pár bodov. 
Po povinnej očiste sme sa nahodili do gala a šli na banket na letisko Raná. Šicko sme pojedli, popili a posledný šli do postelí. Zhasínal Dan…
V nedeľu ráno preteky F1, raňajky a plný nádejí sme opäť vyrazili na Bečov. Prvý let som zaletel 39 a očakávanie postupu vpred naberalo kontúry. V druhom lete som naložil a prišla mi prvá bublina víkendu. Super výška, mega rýchlosť a v 4 báze sek. Bolo z toho 42s, urazenie boha vetra a už iba trápenie. Celkovo sa odlietalo 16 kôl. Klesol som na 14 miesto. Zdeno klesol na 11 miesto Rudo na 8 a Robo si udržal druhé miesto. Je to jeho prvá bedňa vo svetovom pohári. Gratuľujem.
Po vyhlásení výsledkov ešte historické foto a cesta 400km domov (šaľene + 360km).
Lietanie bolo super aj keď podmienky boli kruto premenlivé, dobrá partia, pjekná štace…
Konec hlášení.

Fotky:

 

Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2024/03/IMG_20240324_151412-640x361.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2024/03/IMG_20240324_151412-200x113.jpgLacoAkcie, súťažeF3FPrvá tohtoročná súťaž svetového pohára F3F sa konala v Česku na kopci Raná a Bečov. Aktívne sa zapojilo 28 pilotov (ČR, SR, DE, PL, A, F).Predpoveď počasia sa menila deň čo deň, ale ja som veril, že sa čo to odlieta. Aj tak bolo. Ja, Robo a Rudo sme...Svahové lietanie