Ďalšia seriálová súťaž v poradí už piata poriadaná klubom RC letka Košice sa uskutočnila na bájnom kopci Gugel. Súťaž bola vypísaná na nedeľu.
Ja, majsterko a Bobik sme sa tam zišli už v piatok. Vybudovali sme základný tábor, aby bolo kde piť, poskladali gril… Ja som sa chytil grilovania a poháriky plnil Bobik. Ta šumne bolo až do polnoci kedy ma zima vyhnala pod spacák. Noc z piatku na sobotu bola dosť chladná. Najväčšia kosa bola okolo jedenástej večer.
V sobotu ráno dorazili pípači a tak sme začali stavať bázy a výpočtové stredisko. Bobik chcel vyskúšať ešte teplú časomieru a tak sme začali lietať okolo deviatej. Dorazil aj Rudy a vytiahol Sigmu. Dlho nevydržala. Vo vetre do 5m/s s veľmi premenlivými podmienkami sme sa dobojovali k poludniu. To už sme začali rozmýšľať o obede u Pelleho. Všetci boli hladní, ale nemal kto strážiť. Trn z päty nám vytiahol dorazivší majiteľ kopca Pišta.
U Pelleho sme sa zdržali asi hodina a vrátili sme sa na kopec. Bobik ešte stihol omočiť svoj bruch v studenej vodnej nádrži.
To už na Gugel dorazili paščekári Luděk, Fero a Ivan a z Nitry Lubo. Neskôr rady Nitrancov rozšírili tata a syn Beneovci. Lietali sme až do večera a Marian junior aj na „bomby“. Tata mal večer o zábavu postarané. My tri a Rudy sme pokračovali v začatej piatočnej zábave aj v sobotu. Už to nebolo celkom „naparádu“ ako v piatok, lebo čakala nás nedeľná súťaž a tak sa Prešov neobchádzal…
V nedeľu ráno dorazil zbytok z 20 členného poľa súťažichtivých z toho 2 poliaci. Bobik urobil brífing a voľným lietaním sa čakalo na lepšie podmienky. Bola zatiahnutá obloha vietor sa prehúpol cez 5m/s a začal sa boj o body. Ja som začal celkom dobre a po dvoch kolách som bol dokonca na 1. mieste. Potom ale vyšlo slnko a opäť som nemal šťastie. V treťom kole mi nevyšiel vzduch a škrtacie kolo bolo na svete. Vo štvrtom kole som mal podmienky lepšie a vrátil som sa do prvej štvorky. V piatom kole som mal opäť studený, sekol som bázu a bolo vymaľované. Od tej chvíle som postupne klesal vo výsledkovej listine za pomoci blbých podmienok až na ostudné 13 miesto. Bublinárom naopak opäť prialo a šli opačným smerom na piedestál. Smoliarom dňa bol Pišta, ktorý po demolácii 2 modelov zbalil fidlátka a šiel domov.
Celkovo boli podmienky na naše pomery nadpriemerné a lietali sa výborné časy napriek tomu, že bázy boli od seba 95m a veľa pilotov sekalo.
Po súťaži padli aj dajaké podozrenia z nekalých praktík, ale tak ako jedna strana tvrdila že videla, tak druhá strana tvrdila, že to nie je pravda. Protest nikto nepodal. Tvrdenie proti tvrdeniu, takže sme už zabudli a tešíme sa na ďalšiu súťaž. Dúfam, že si dovtedy vyvetrám hlavu.

Foto od Štefana

Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2019/08/DSC_2514-542x361.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2019/08/DSC_2514-170x113.jpgLacoF3FNajnovšieĎalšia seriálová súťaž v poradí už piata poriadaná klubom RC letka Košice sa uskutočnila na bájnom kopci Gugel. Súťaž bola vypísaná na nedeľu. Ja, majsterko a Bobik sme sa tam zišli už v piatok. Vybudovali sme základný tábor, aby bolo kde piť, poskladali gril... Ja som sa chytil grilovania a...Svahové lietanie