Po 4. ročnej odmlke som opäť vyrazil na modelársky zlet do Miskovic (Cz). Tento krát som okrem cirkusáka Čiháka zobral so sebou aj Jánošíka.
Budíček som si dal na 4:45 v sobotu ráno. 5:30 povinná ranná káva na Vanoil-e. Do Miskovic som dorazil pár minút po deviatej. Všetci „cirkusáci“ tam už boli a skladali svoje modely. Tak som aj ja vybalil svoje nádobíčko a poskladal oba stroje. Zhodou šťastných náhod som už o pol hodinu hľadal termiku s Jánošíkom. To Jindrova Stejskalova skupina končila aerovleky (ešte pred oficiálnym zahájením akcie) a tak som stihol posledný „spoj“… O 11:45 som sa opäť priplichtil do Jindrovej skupiny a urobil som druhý let s Jánošíkom už v rámci oficiálnej akcie. Nestihol som tak brífing WWI cirkusu a tak som dostal patričnú dútku. Po prelete armádnych Gripenov sme dostali zelenú a tak sme po pol jednej začali nemilosrdné krúženie nad francúzskou leteckou základňou. Tento krát som nepodcenil predletovú prípravu a všetko klaplo ako malo. Mohol som teda lietať nízko nad zemou a nie v stratosfére ako pred týždňom v Kyjove. Aj formácie sa mi ako tak darilo držať, takže za mňa dobré…. Pyro odbúchalo v pohode, deti sme vystrašili, lajkov potešili a ostatných modelárov čo im už roky lezieme na nervy našim krúžením sme krúžkami opäť nas..li. Osobitú pochvalu si zaslúži Ozzy ktorý bravúrne povodil svojho bombarďáka Staakena a pristátie bolo tiež ako vymaľované. Ja som pri pristávaní trochu načechral bočnicu na Michalovom nákladiaku, ktorý sa mi priplietol do cesty pri pristávaní, ale pristal som úplne v pohode a keďže som si po polroku zalepil pneumatiku, tak som aj doroloval na stojánku… :lol: Bojov nad Miskovickými poliami sa zúčastnili Óberst Milan s Oefagom, Barbar s Pupom, Lukáš s Moranom, Kamil s Bristolom (neodletel lebo podcenil predletovú prípravu), Michal (Fokker) s Bergom, Ozzy so Staakenom, Svaťo sen. s Pupom, Michal Němec s Pupom, Ja s Čihákom, Viťa s Telemastrom EIII., Radka C. a Šíma vodili pozemnú techniku, Radka H. mala pod palcom réžiu , Jana a Zuzana pálili pyro. Na koho som zabudol, nech mi odpustí. 8-O  Dútku si zaslúži Miro Kablásek, ktorému bola svatba vlastnej dcéry prednejšia ako vystúpenie cirkusu. :evil: Druhý na odsterl je Vladimír, lebo ešte stále nevyladil svoju zelenú E trojku a ja s hŕstkou nemcov tú vojnu nevyhrám.
Na závar iba toľko. Počasie až moc teplé, klobása a limonáda mi chutili, nikto nič nerozbil, toš pjekná štace…

Foto: Radek Helmer Foto: Radek Helemr Foto: Radek Helmer

Odkazy na galérie:
lv,

Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2015/06/DSC_0457-640x361.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2015/06/DSC_0457-200x113.jpgLacoWWI - akciePo 4. ročnej odmlke som opäť vyrazil na modelársky zlet do Miskovic (Cz). Tento krát som okrem cirkusáka Čiháka zobral so sebou aj Jánošíka. Budíček som si dal na 4:45 v sobotu ráno. 5:30 povinná ranná káva na Vanoil-e. Do Miskovic som dorazil pár minút po deviatej. Všetci 'cirkusáci' tam...Svahové lietanie