Po šiestich rokoch sme sa opäť vybrali kolečkovať do Gôtovan.
Prišli sme v piatok podvečer v zložení Vrága, Kablásek, Cimbota, Němec, Ozzy Osbourne a ja. Generálny manažér ze sPrahy spal v penzióne a ukázal sa až v sobotu ráno. My už mu nie sme dobrí, lebo potriasť pravicou plebsu sa jeho veličenstvo uráčilo až keď obišiel všetkých známych a mal fšecko naaranžované pod svojim prístreškom.
Na moje prekvapenie bolo na akcii dosť veľký počet modelárov so svojimi tátošmi. Neboli tam žiadne modely z ktorých by padala sánka, snáď iba Janíčkov nedokončený Beljajev, ale rozmanitosť na naše pomery tak akurát. Ešte v piatok sa po pilotnej chybe dopracoval k pár škrabancom obrí Pilatus Turbo Porter (aspoň sa ukázali slabiny čínskeho konštruktéra) a dajaký ten škrabanec čakal aj na nás…
V sobotu ráno posledných spachtošov zobudil Ozzy sólom na fujaru. Pripravili sme modely, priblížili pyro, a o druhej šli do boja.  Aj keď v oklieštenej zostave sme myslím zalietali celkom slušnú vojnu… Teda ja dlho nie, lebo mi zhasol motor zrovna keď som robil nálet na „základňu“ a kým som to zistil a hlava to poslala do rúk už som kopíroval priekopu na kraji dráhy. Našťastie to odniesol iba podvozok. Ten som po vystúpení opravil a  pripravil na nedeľný let. Ozzy bravúrne pristál bez strateného kolesa (zabudol si závlačku v debničke) a kolečko po nasmerovaní usporiadateľom po polhodinovom hľadaní našiel. Sobotný veľmi teplý slnečný deň sme tradične zakončili večerným až nočným ohováraním pod prístreškom. Silu nám dodávalo vínko z moravských sklepů. Večer nás prišiel pozrieť aj generálny manažér Kamil a bol taký vymäknutý, že dokázal so mnou viesť asi 15 minútový rozhovor. Konečne po ôsmich rokoch zistil, že nie som zlý, iba rýpem  :mrgreen: Na počúvanie a do spevu nám hral ET mimozemšťan Ozzy. Síce nebola kosa jaksviňa ako v piatok,  ja som to opäť vzdal ako prvý, zbytok potiahol do polnoci. To už generálny chľastal so svojou partiou na penzióne či kde to chodil spať.
Nedeľu zobudila opäť Ozzyho fujarka a my sme po zaplnení svojich žalúdkov opäť pripravovali tátošov na vystúpenie. Ja som zistil príčinu zastavenia motoru. Opäť mi strihlo perko v unášači a tak sa unášač a hriadeľ budú musieť podrobiť lapovaniu. Perko som vymenil a dúfal, že to tento krát vydrží celý let. Vydržalo a dokonca som aj dráhu trafil pri pristávaní a doroloval na stojánku. Ja síce vždy pristávam ako prvý, ale dnes ma predbehli Ozzy a Michal Němec… Po dvanástich rokoch existencie skupiny došlo po prvý krát počas vystúpenia ku stretnutiu tretieho druhu a to až tak, že Michalov PUP šiel k zemi bez výškovky a Ozzyho Bristol skončil o kúsok ďalej v poli s menšími škodami. Pup je však na odpis. Škoda ho, bol veľmi „vytunený“… Po skončení akcie prebehlo vyhodnotenie a my sme „vyžrali“ skoro všetky ceny. Generálny za letové ukážky svojho Hinda, skupina za vystúpenie a Michal dostal „krtka“.

Toš za mňa to bola veľmi vydarená, príjemná a pohodová akcia. Poďakovanie patrí usporiadateľom. Tento rok to bolo na úrovni.

Obrázky od Vojta





Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2017/06/IMG_20170603_104456-640x361.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2017/06/IMG_20170603_104456-200x113.jpgLacoWWI - akciePo šiestich rokoch sme sa opäť vybrali kolečkovať do Gôtovan. Prišli sme v piatok podvečer v zložení Vrága, Kablásek, Cimbota, Němec, Ozzy Osbourne a ja. Generálny manažér ze sPrahy spal v penzióne a ukázal sa až v sobotu ráno. My už mu nie sme dobrí, lebo potriasť pravicou plebsu sa...Svahové lietanie