Letecká šou na letisku v Chotěboři padla tento rok na nedeľu. Termín síce na prd, ale čo už. Ráno som vyrazil po siedmej na povinnú kávičku a potom som vyrazil smer česko. Cestou som si v hlave preberal čo som asi tak mohol zabudnúť. Nič. Či predsa. Palivo, v tomto prípade pohonné akumulátory do Nieuporta. Otočka a tradá domov  :mrgreen: Opakovaný odjazd 8:20. Do Chotěboře som dorazil 11:15. Krásna slnečná obloha, ale oproti domovu kosa. Miesto ranných 20°C u nás tam poludňajších možno 18 so studeným severným vetrom. Mikinu som si samozrejme ku kraťasom nezobral.  :lol:
Na letisku bolo vidieť spústa krásnych lietadiel, niektoré z nich som videl po prvý krát. Naše vystúpenie bolo určené na 15tu hodinu. O štrnástej sme mali brífing, 14:30 sme nanosili kulisy, pyro a lietadlá na plochu. 14:45 sme začali s inštaláciou pyrotechniky na ploche a pred 15tou sme boli pripravený na let. Pyro začalo búchať asi o 5 minút. Vystúpenie bolo tento krát bez problémov, tanky a autíčka jazdili, lietadlá boli po vystúpení nepočkodené. Super. Aj barbarov doma ženské pochvália. 15:15 prišli prvé kvapky a tak sme ešte na ploche popri balení pyrotechniky zaplachtovali tátoše. Keďže daždík bol mierny a krátky tak sme odplachtovali a hybaj modely rozoberať na cestu domov.
Celé by to bolo super, keby … keby usporiadateľ nedal o 15:00 cez vysielačku správu, že pred nás pichol vystúpenie Spitfire, potom Martina Šonku a ktovie ešte koho. Óberst zavelil k ústupu. Tak sme nasraní odpálili pyro ktoré sa nedalo delaborovať…
Pozitíva akcie sú, že sme si nacvičili zborku a rozborku modelov, prípravu a inštaláciu modelov a Spíd prvý krát v živote absolvoval dôkladnú predletovú prípravu.
Toš aspoň pjekné fotečky veľkých eroplánov…

Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2016/06/DSC_1653-542x361.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2016/06/DSC_1653-170x113.jpgLacoWWI - akcieLetecká šou na letisku v Chotěboři padla tento rok na nedeľu. Termín síce na prd, ale čo už. Ráno som vyrazil po siedmej na povinnú kávičku a potom som vyrazil smer česko. Cestou som si v hlave preberal čo som asi tak mohol zabudnúť. Nič. Či predsa. Palivo, v tomto...Svahové lietanie