Toš ďalšie vystúpenia WWI cirkusu a hneď dva krát sa udiali tento víkend na letisku aeroklubu Rakovník.
Keďže to mám výlet 400km tak som to opäť poňal ako celo víkendovú akciu s odchodom v piatok po práci. Vyštartovať sa mi podarilo 16:20 a do Rakovníka som po bezproblémovej ceste dorazil pred deviatou večer. To už pod cirkusáckym stanom bežala zábava v plnom prúde, lebo tento krát Kamil oslavoval 44. narodeniny. Toš gratulujem ešte raz. Ako správny Pražák – naplavenina nedoniesol žiadne domáce pohostenie, ale všetko kúpil v markete. Zjedli sme, popili a prežili sme.  :lol: Noc bola vcelku teplá okolo 16°C a do rána sa takmer neochladilo. Po dlhej dobe som nemusel spať zababušený v spacáku.
Ráno ako vždy odpískal na Fujárke majster Ozzy a po raňajkách sme sa pustili do skladania eroplánov. Ja som si tentokrát so sebou zobral aj vetroňa – drevenicu Musgera 12a. Pred obedom chalani ešte nachystali pyro, óbrst zorganizoval predletový brífing a už sme iba čakali kedy sa dostane na naše vystúpenie. Na štart sa nás postavilo 12 bohatierov, Herr Oberst, Miro Kablásek, Ozzy Osbourne, Michal Cimbůrek, Vláďa Cimbota, Michal Němec, Víťa, Karel Barbar, Spíd, Lukáš, Kamil Šimon a moja maličkosť.  Pred samotným štartom nám ešte bojové pozície ohrozila Baťova Elektra (Lockheed M10). Lukáš pri štarte zaškobrtol vrtuľou o asfalt a tak sme cirkusovali iba jedenásti. Vystúpenie to bolo šumné aj diváci tlieskali…
Druhé vystúpenie sme mali v nedeľu po štrnástej. Pre istotu neodštartoval Vladimír a tak sme opäť krúžkovali iba jedenásti. Aj tento krát prebehlo na štandardnej úrovni a opäť sme boli ocenený potleskom.
Na akcii asi najväčšej rozsahom v ČR sa predstavili desiatky leteckých modelárov, lodičkári, autíčkari, motorkári no proste divák si mohol vybrať. Na letisku sa okrem nás predstavila aj ďalšia skupina tento krát imitujúca letecké boje z druhej svetovej vojny z Rakovníka, ktorá ma oveľa dlhšiu históriu ako tá naša. Aj oni predviedli po oba dni pekné vystúpenia. Ďalšia skupina boli  vetroňári okolo Jindru Stejskala kde som sa priplietol aj ja s Musgerom. K videniu boli ukážky akrobatických modelov, stíhačiek, makiet lietadiel od počiatku minulého storočia až po súčasnosť. Od malých pár sto gramových až po takmer 100 kilogramové.
Škvrnu na celej akcii robilo iba to, že Rakovnícky modelári sa nedokázali dohodnúť s aeroklubom a tí počas celého dňa lietali s Cessnami súťaž v navigačnom lietaní a tak boli každú chvíľu na ploche prestoje až do 45 minút. V tej dobe nesmel letieť žiadny model. Škoda.
Ale inak to bola super akcia za skvelého slnečného počasia s dobrým zázemím za čo treba organizátorom zatlieskať. O dva roky sa tam rád vrátim.
Koniec hlásenia.

Ďalšie fotky : Radek Helmer, Bača, Jarda Chroustovský, Ladislav Vyskočil,


Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2016/08/DSC_2938-542x361.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2016/08/DSC_2938-170x113.jpgLacoWWI - akcieToš ďalšie vystúpenia WWI cirkusu a hneď dva krát sa udiali tento víkend na letisku aeroklubu Rakovník. Keďže to mám výlet 400km tak som to opäť poňal ako celo víkendovú akciu s odchodom v piatok po práci. Vyštartovať sa mi podarilo 16:20 a do Rakovníka som po bezproblémovej ceste dorazil...Svahové lietanie